Публічний звіт голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олени Богдан за 2020 рік

Публічний звіт голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олени Богдан за 2020 рік

Укрінформ
24 лютого, 15:00 - Публічний звіт голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олени Богдан про результати роботи відомства за 2020 рік

Організатор: Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

Спікери: Вячеслав Горшков - координатор співпраці з релігійними спільнотами; Денис Терещенко - координатор міжнародної співпраці; Вікторія Халанчук - фахівчиня відділу аналітики та стратегічного планування.

Коротко. Під час звіту буде презентована інформація про результати роботи відомства за основними напрямками діяльності.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Міжнародна діяльність є запорукою успішної етно та релігійної політики – голова ДЕСС

Міжнародна діяльність є запорукою успішної політики в галузі свободи совісті та віросповідання всередині країни.

Про це заявила голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, представляючи публічний звіт про результати роботи відомства за 2020 рік в Укрінформі.

Керівниця ДЕСС розповіла, що в 2020 році відомство провело низку заходів за участю представників інших країн, сприяючи релігійним спільнотам в участі в міжнародних семінарах і конференціях.

«Відкритість до взаємодії зі світом – це одна з ключових запорук успішного суспільства, де люди зможуть забезпечити собі повноцінну реалізацію, скориставшись напрацюваннями різних культур світу та запропонувавши свою особливу самобутність, яка є в Україні», - зазначила Богдан.

За її словами, співробітники відомства здатні працювати у міжнародному контексті й володіють іноземними мовами – англійською, французькою, німецькою і навіть корейською.

«Міжнародна орієнтованість важлива в сучасному світі, де дедалі тіснішими стають зв’язки між різними країнами, а також для наших напрямків роботи й особливо етнополітики, працюючи в тісному зв'язку з європейськими міжурядовими організаціями. Сфера захисту національних меншин і корінних народів – це сфера, де вкрай важливо зберігати зв’язок з міжнародними зобов'язаннями України, перебуваючи в постійному діалозі з партнерами в Європі та за її межами», - наголосила Богдан.

Вона нагадала, що очолюване нею відомство у царині релігійної політики забезпечує діалог між спільнотами з метою ідентифікації проблем і напрацювання рішень у сфері свободи совісті або віросповідання, напрацьовує пропозиції щодо вдосконалення нормативної бази, а також залучає релігійні спільноти України до міжнародних діалогів і досвіду.

Державну службу України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) було зареєстровано як юридичну особу 18 березня 2020 року. З липня 2020 року стало доступним фінансування видатків відомства, а з вересня ДЕСС було передано функції від Міністерства культури та інформаційної політики. У 2010 році було розформовано Державний комітет у справах національностей і релігій, звідтоді робота в цій царині належала до компетенції Міністерства культури.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-