Підписання меморандуму про співпрацю задля розвитку молодіжних програм в Україні

Підписання меморандуму про співпрацю задля розвитку молодіжних програм в Україні

Укрінформ
16 лютого, 10:00 - пресконференція на тему: «Підписання меморандуму про співпрацю задля розвитку молодіжних програм в Україні між Червоним Хрестом України, Уповноваженою Президента України з питань волонтерської діяльності та  ГО  «Безпечний освітній простір» 

 Організатор: Товариство Червоного Хреста України. 

Спікери: Максим Доценко - генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Наталія Пушкарьова - Уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності; Олександр Гончар - директор ГО «Безпечний освітній простір».

Коротко. Під час заходу Червоний Хрест України, Уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова та ГО «Безпечний освітній простір» підпишуть меморандум про співпрацю задля розвитку молодіжних програм та поширення культури волонтерства серед молоді в Україні.

Додаткова інформація  за тел.: 063-99-35-710, e-mail: l.oliinyk@redcross.org.ua (Леся Олійник, керівника відділу інформації та зв’язків з громадськістю НК Товариства Червоного Хреста України). 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали: 

Червоний Хрест розвиватиме молодіжні програми та волонтерство – Меморандум

Товариство Червоного Хреста України, уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності та громадська організація «Безпечний освітній простір» підписали в Укрінформі меморандум про співпрацю, відповідно до якого розвиватимуть молодіжні програми та поширюватимуть культуру волонтерства серед молоді в Україні.

«Червоний Хрест України вже багато років впроваджує проєкти спрямовані на підтримку молоді, адже волонтерство та молодіжні ініціативи є невід’ємною частиною роботи організації. Але об'єднавши зусилля з такими партнерами, як уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності, а також громадською організацією «Безпечний освітній простір» ми зможемо розширити перспективи та залучити ще більше зацікавленої активної молоді», - сказав Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Згідно з меморандумом, насамперед співпраця передбачає розвиток освітніх спільнот через розширення волонтерства: розробка та впровадження молодіжних, волонтерських, гуманітарних та інших соціальних проєктів, програм, ініціатив і кампаній, а також створення якісних сучасних навчальних та тренувальних програм.

Крім того, буде налагоджено взаємообмін навчальними, тренувальними і розвиваючими програмами, спрямованими на розвиток особистісних, міжособистісних, професійних і спеціалізованих навичок та компетенцій.

«За останні декілька років волонтерських рух в Україні стрімко розвивається. Кількість людей, які свідомо стають волонтерами, щороку збільшується. І це прекрасний показник, оскільки волонтерський рух має колосальний потенціал у вирішенні багатьох соціальних проблем. Тому наразі наше завдання - розробити відповідні програми, аби навчати і розвивати волонтерів на всій території країни, в тому числі в найвіддаленіших населених пунктах», - зазначила Наталія Пушкарьова, уповноважена Президента України з питань волонтерської діяльності.

За її словами, такі заходи також допоможуть мобілізувати молодь та інші вікові групи до соціальної активності, сприятимуть їх залученню до реалізації соціальних заходів, участі у суспільному житті, підтримки вразливих груп населення та меншин.

«Основною місією діяльності ГО «Безпечний освітній простір» є створення такого освітнього середовища, в якому повноцінно та безпечно виховується та розвиваються молоді лідери, які морально та психологічно готові до дорослого життя, готові захищати свою державу та родину від можливих загроз. Тому участь в ініціативах, направлених на розвиток у молодих людей найкращих здібностей, які вони зможуть використовувати для допомоги собі та іншим - це і є нашим пріоритетом», - наголосив Олександр Гончар, директор громадської організації «Безпечний освітній простір».

Як зазначили учасники заходу, укладення Меморандуму між Червоним Хрестом, уповноваженою Президента з питань волонтерської діяльності та громадською організацією має дати поштовх до системного та комплексного розвитку культури волонтерства, надати молодим людям знання, а також інструменти для гарантування безпеки та соціальної допомоги, яких вони раніше не мали, що в свою чергу сприятиме побудові безпечного середовища в кожній частині держави.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-