Онлайн-синергія для найкращого інтернету. Всеукраїнський онлайн-урок

Онлайн-синергія для найкращого інтернету. Всеукраїнський онлайн-урок

Укрінформ
10 лютого, 12:15 - Всеукраїнський онлайн-урок на тему: «Онлайн-синергія для найкращого інтернету»

Організатори: Міністерство освіти і науки України, Google Україна, Академія цифрового розвитку, ГО «Центр демократичних реформ та медіа» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Учасники: Артур Селецький - заступник міністра освіти і науки України; Валерія Іонан - заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції; Олег Якимчук - директор з питань взаємодії з органами державної влади Google Україна; Альона Кривуляк - координаторка Національної гарячої лінії для дітей та молоді Громадської організації "Ла Страда-Україна".

Модератори: Антоніна Букач - директор Академії цифрового розвитку, Google for Education Certified Trainer; Людмила Василенко - медіаексперт, голова правління ГО «Центр демократичних реформ і медіа».

Коротко. Під час  заходу учасники спільно виконають вправи у віртуальних кімнатах, розглянуть ключові принципи мережевого етикету й безпечної поведінки, отримають рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в інтернеті.

За підсумками онлайн-синергії кожен учасник отримає цифровий бейдж.

Реєстраційна форма для участі в онлайн-синергії: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEHQ-oXUK9RArDLuN-WO8k7rrWoxYUIXhvZu_xFLrJIWGfGw/viewform?usp=sf_link&fbclid=IwAR1FXXZKrleAeoJOJSlXV1pPe5quhcNrH20fPZqe9LkYdO9FtfNCYDy7YUs

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

До онлайн-уроку з безпечного поводження в інтернеті доєдналося понад 10 тисяч учасників

З нагоди Дня безпечного інтернету відбувся всеукраїнський урок "Онлайн-синергія для найкращого інтернету", до навчання безпечному поводженню в інтернеті доєдналося понад 7 тисяч освітніх закладів та більше 10 тисяч користувачів.

Онлайн-урок відбувся за допомогою сервісів Google та транслювався в прямому ефірі на сайті та YouTube каналі Укрінформу.

“Виклики, пов’язані з пандемією, передбачають необхідність перейти на дистанційну форму навчання і роботи. Зросла кількість процесів онлайн. Відповідно кількість годин, що ми проводимо за комп’ютером чи смартфоном помітно зросла, а питання безпеки в інтернеті стало актуальним і з новими загрозами. Безпека в інтернеті є спільним пріоритетом і вже 7 рік поспіль ми разом з Google проводимо заходи до Дня безпечного інтернету”, - зазначив перед початком онлайн-уроку заступник міністра освіти та науки Артур Сілецький.

Заступниця міністра з цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан наголосила, що зараз держава, зокрема Міністерство цифрової трансформації та його партнери, активно просувають навчання цифрової грамотності не тільки для вчителів чи учнів, а загалом для всіх громадян.

“У нас є проєкт, який називається “Дія. Цифрова освіта”. Це національна освітня онлайн-платформа з цифрової грамотності, де є багато безкоштовного контенту в форматі освітніх серіалів - з базових цифрових навичок, з нових цифрових професій. Наприклад, можна дізнатися про штучний інтелект або про те, як відкрити власну справу, діджитал-стартап, як розвивати свою справу. Також на платформі доступний тест "Цифрограм" — національний тест з цифрової грамотності”, - розповіла Іонан.

Під час уроку “Онлайн-синергія для найкращого інтернету» в прямому ефірі понад 10 тисяч учасників одночасно виконали кілька вправ на обізнаність у цифровому етикеті, пильність, спроможність аналізувати інформацію та визначати безпечність/небезпечність інтернет-ресурсів чи повідомлень.

Так, наприклад, вправи на пильність навчали аналізу безпечності електронних повідомлень, які користувач отримує на свій e-mail. Зокрема, виявленню шахрайських повідомлень, які націлені на збір особистої інформації про користувача. Також були вправи з модулю “Захист”, в якому учасників навчали складати надійні паролі для своїх облікових записів. Окрім цього, навчання було присвячено мережевому етикету, правилам спілкування в онлайн-спільноті, безпечній поведінці та правильній реакції на образи та агресіє від учасників онлайн-спілкування. Також учасники онлайн-уроку отримали поради, до кого і як звернутися у випадку образ, погроз чи небажаних дій під час спілкування в соціальних мережах.

Всеукраїнський онлайн-урок був організований Академією цифрового розвитку та ГО «Центр демократичних реформ і медіа» за участі Міністерства освіти та науки, Міністерства цифрової трансформації, Google Україна.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-