Про проєкт “1 000 000 дерев за 24 години”

Про проєкт “1 000 000 дерев за 24 години”

Укрінформ
9 вересня, 11:00 - пресконференція, присвячена проєкту “1 000 000 дерев за 24 години” 

Організатор: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Учасники: Богдан Боруховський - перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України; Василь Кузьович - голова Державного агентства лісових ресурсів України; Сергій Гайдайчук - президент СЕО Club Ukraine; Ганна Крисюк - голова благодійної організації «Благодійний фонд “Озеленення України”.

Коротко. Мета проєкту - висадити 1 000 000 дерев за 1 день по всій території України та провести загальнодержавну інформаційну кампанію по висадженню дерев. Унікальна акція об’єднає владу, бізнес та громадськість заради відновлення екосистеми країни.

В рамках пресконференції відбудеться підписання меморандуму між Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством лісових ресурсів України та благодійною організацією “Благодійний фонд “Озеленення України”.

Додаткова інформація за тел.: 063-651-83-51 (Віта).

Акредитація представників ЗМІ до 22:00 8 вересня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsntwkQLyArpjXlIi6k-flmlpyvduFwPF_kMS4Qis45RkCMQ/viewform

У звязку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

В Україні стартував проєкт “1 000 000 дерев за 24 години”

В Україні стартував проєкт “1 000 000 дерев за 24 години”. Проєкт має на меті привернути увагу до стану екосистеми України, а також є акцією, спрямованою на боротьбу з кліматичними змінами.

Про це йшлося під час пресконференції в Укрінформі за участю організаторів проєкту - благодійного фонду "Озеленення України", СЕО Club Ukraine, а також представників Міндовкілля та Держлісагентства, що долучилися до проєкту.

"Міндовкілля разом з Агентством лісових ресурсів приєдналося до екологічної ініціативи благодійного фонду "Озеленення України" і СЕО Club Ukraine по висадці 1 млн дерев за одну добу. Є різні опитування українців на тему, що їх найбільше хвилює. Питання екології безумовно важливі, але вони не входять у ТОП-5 і навіть в ТОП-10 питань, які хвилюють українців. І ця акція є спробою об'єднати зусилля влади, бізнесу, громадських активістів, екологів і простих громадян з висадки 1 млн дерев", - зазначив на прес-конференції перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський.

На його думку, висадка дерев - це найпростіший спосіб боротьби з кліматичними змінами, які відчувають всі.

"Ми як міністерство хочемо підкреслити, що кліматичні зміни є величезними загрозами, проти яких повинні згуртуватися всі українці, кожен повинен зробити свій внесок для боротьби зі змінами клімату", - додав Боруховський.

За словами представника Міндовкілля, попри те, що Держлісагентство проводить систематичні заходи по висадці дерев, міністерство долучиться до акції громадських активістів, тим самим підкреслюючи важливість таких ініціатив.

Боруховський повідомив, що в межах проєкту 17 жовтня в Києві відбудеться висадка дерев у Національному природному парку "Голосіївський".

"Це будуть листяні породи, на місці санітарних рубок, які були проведені раніше. Приєднатися може кожен бажаючий", - анонсував заступник міністра.

За його словами, подальший догляд за висадженими деревами забезпечить Держлісагентство.

Як зазначають організатори проєкту, протягом останніх 500 років Україна втратила понад дві третини лісів і нині за лісистістю посідає передостаннє місце в Європі. Ліси в нашій державі займають приблизно 9 млн га, тобто 15% її території.

Знищення лісів призвело не лише до дефіциту деревини для промисловості України - почалися процеси, які можуть стати незворотними. Вже зараз великі території, насамперед на Півдні та Сході України, відчувають нестачу води, і це прискорює деградацію природного середовища.

На сьогодні, наприклад, у Києві при нормі насаджень 20 кв. метрів на людину не вистачає 918 га зелених насаджень, в Одесі при нормі 14,4 кв. м на людину не вистачає 770 га зелених насаджень, у Львові при нормі 17 кв м на людину не вистачає 425 га зелених насаджень, в Ужгороді при нормі 10 кв. метрів на людину не вистачає 192 га зелених насаджень.

Висадка 1 млн дерев в Україні – це частина глобальної ініціативи з висаджування дерев у 100 країнах світу.

Як повідомлялось, 21 березня 2020 року в рамках екопроєкту «Озеленення України» по всій країні було заплановано висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу (24 години) і тим самим встановити рекорд України. Через карантин акцію було перенесено на осінь.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-