Чи виборе своє місце партія “Правий сектор” у Київській міській раді?

Чи виборе своє місце партія “Правий сектор” у Київській міській раді?

Укрінформ
3 вересня, 11:30 - пресконференція на тему: “Чи виборе своє місце партія “Правий сектор” у Київській міській раді?”

Організатор: ГО “Правий сектор Оболонь”.

Учасники: Андрій Тарасенко - керівник партії “Правий сектор”; Юрій Гуренко - керівник Київського осередку партії “Правий сектор”; Володимир Загазей - член Центрального Проводу НВР “Правий сектор”; Діана Виноградова - керівник ветеранської служби ДУК “Правий сектор”, речник ДУК ПС; Станіслав Мислович - керівник охоронної компанії “Охорона ПС”.

Коротко. Представники партії “Правий сектор” представлять власну програму розвитку столиці - план заходів, що дозволить киянам ефективно вирішити власні соціально-побутові проблеми й зробити Київ комфортним містом для проживання, відпочинку і праці.

Акредитація ЗМІ за електронною адресою: anna@ukrinform.com

У звязку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У «Правому секторі» оголосили про участь у місцевих виборах

Партія «Правий сектор» візьме участь у місцевих виборах, зокрема, у Києві, щоб припинити розкрадання бюджетних коштів на місцях і не допустити «п’яту колону» Росії у місцеву владу.

Про це заявили очільники «Правого сектору» на пресконференції в Укрінформі.

«Наше завдання, щоб кияни мали можливість отримувати те, що вони мають отримувати, а не те, що їм обіцяють і крадуть в них. Окрім того, наше завдання як націоналістичної сили – не допустити «п’яту колону» Росії, щоб вона не зайшла в Київраду і не мала жодного впливу на місцевому рівні на політику», - заявив керівник партії «Правий сектор» Андрій Тарасенко.

Він зазначив, що «Правий сектор» має намір боротися на виборах з політичними силами, які, за його словами, «мімікрують» під націоналістичні сили або є «відвертими ворогами».

Іншим мотивом участі «Правого сектора» у місцевих виборах є намір втілити стратегію національно-патріотичного виховання молоді та юнацтва, заявила керівниця ветеранської служби Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», речниця ДУК ПС Діана Виноградова.

«Ми вичерпали всі можливі ресурси громадських ініціатив. Має реалізовуватися стратегія національно-патріотичного виховання у місті Києві. І будучи лише громадськістю, ми не маємо змоги впливати на міський курс, і тому ми рухаємося в напрямку депутатства Київради, щоб втілювати це на загально київському рівні, цільово використовувати кошти, які виділяються державним бюджетом України на національно-патріотичне виховання, але десь зникають», - сказала вона.

Також, за словами Виноградової, в разі проходження до Київради її політична сила має намір спрямувати зусилля на зміни в системі освіти, яка, на її переконання, є корумпованою.

«Заклади шкільної та дошкільної освіти використовуються як інструменти корупції, а часом і відвертого шахрайства. Ми почали вже впроваджувати ініціативу громадського об’єднання батьків учнів шкіл, яке мусить впливати на рішення управління освітою в Київраді, контролювати реалізацію коштів, навчальний процес у школі. Хто як не батьки мають вирішувати таке питання, у якого видавця замовляються підручники, та виключити корупційну складову», - зазначила Виноградова.

Політична сила у новій Київраді також має намір побороти «транспортний колапс» у столиці, особливо під час карантину, коли громадський транспорт працює з перебоями і неефективно, сказав керівник Київського осередку партії «Правий сектор» Юрій Гуренко.

«Це призводить до великих заторів, зайвої витрати у людей грошей, задимлення міста, страждає екологія. Це комплексна проблема. Крім того, перевізників у Києві занадто багато, якість їхніх послуг абсолютно ніяка, але Київ має достатньо грошей і можливостей, щоб розвинути свою нормальну структуру екологічного транспорту, щоб перевозити киян зручно і головне прогнозовано, щоб можна було розраховувати час на те, щоб дістатися роботи чи деінде», - сказав Гуренко.

Він зазначив, що «Правий сектор» йде на вибори, щоб підвищити рівень свого представництва у владі, а причиною негараздів у партії вважають «старі обличчя» у владі, які не змінюються роками.

«Обличчя не змінються вже 20 років, одні й ті ж люди баражирують між партіями і знову заходять в Київраду, і знову маємо те саме – гречку на виборах, здорожчання транспорту максимум через рік після виборів, ями на вулицях, засніжені вулиці взимку», - наголосив Гуренко.

У «Правому секторі» повідомили, що вирішили взяти участь у місцевих виборах у кількох ключових регіонах: Тернопільщині, Львівщині, Сумщині, Полтавщині, Київщині і місті Київ. Оприлюднити списки своїх кандидатів на місцевих виборах у партії обіцяють після конференції місцевих організацій.

Національно-визвольний рух «Правий сектор» — громадський та військово-політичний рух, який у своїй структурі об'єднує громадську організацію, політичну партію, Добровольчий український корпус і молодіжну громадську організацію. Виник як громадський рух, що об'єднав активістів українських радикальних організацій, здебільшого націоналістичних і крайніх правих. Сформувався наприкінці листопада 2013 року під час зародження Євромайдану.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-