Результати останніх аукціонів з продажу спецдозволів та плани Державної служби геології та надр України щодо наступних електронних торгів

Результати останніх аукціонів з продажу спецдозволів та плани Державної служби геології та надр України щодо наступних електронних торгів

Укрінформ
22 липня, 13:30 - пресконференція на тему: “Результати останніх аукціонів з продажу спецдозволів та плани Державної служби геології та надр України щодо наступних електронних торгів” 

Організатор: Державна служба геології та надр України.

Спікер: Роман Опімах - голова Державної служби геології та надр України.

Коротко. Спікер повідомить про результати останніх аукціонів з продажу спецдозволів та про плани щодо майбутніх торгів . Загалом, під час четвертого аукціону продано сім ліцензій, сукупна вартість проданих лотів зросла із 2,6 млн грн до 98,3 млн грн.

Довідково. Як повідомляють організатори, особливу увагу інвесторів у рамках  аукціонів Служба зафіксувала до Кліщіївської ділянки. Його кінцева ціна склала 40 010 000 грн, у той час як стартував е-аукціон з позначки 16 936 грн. Переможцем відкритих конкурентних змагань стало ТОВ ВО «Шахтобуд». Підприємство придбало ліцензію на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку вогнетривких глин на п‘ять років.

Також  аукціони відзначилися продажем спецдозволів по двох ділянках бурштину - «Західна перша» та «Західна друга», що на Рівненщині. Вартість лотів, порівняно зі стартовою ціною, зросла у 37 разів на ділянку «Західна друга», та у 90 разів на ділянку «Західна перша», і склала по кожному з об‘єктів 12 630 000 грн та 29 000 000 грн відповідно. Обидві площі були номіновані на аукціон надрокористувачами, втім за результатами конкурентних змагань перемогли не ті компанії, які їх номінували.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 0965898989; 0442990332. У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених законодавством. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Держгеонадра планують заробити майже 1 млрд грн на спецдозволах до кінця року

Державна служба геології та надр планує до кінця 2020 року отримати майже 1 млрд грн від продажу спецдозволів на аукціонах.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

"У 2019 році у нас почали використовуватися прозорі онлайн аукціони, в середньому ціна зростала на 60% за 1 лот. У 2020 році з'явився інвестиційний атлас надрокористувача, де уже є 150 ділянок. Ми розраховуємо, що службі вдасться принести за підсумками року 1 млрд гривень", - розповів Опімах.

Протягом 2016-2018 років на аукціонах було сумарно продано 32 спецдозволи. У 2019 році їх кількість зросла уже до 36.

Станом на 20 липня 2020 року було продано 24 спецдозволи за 135 млн грн. До 1 вересня планується продати сумарно 45 спецдозволів орієнтовною вартістю 400 млн грн. Ще 150 ділянок на майже 1 млрд грн перебуває на погодженні Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

"Довіра заявників до служби зростає. За результатами аудиту, що ми провели наприкінці 2019 року, відмову отримали 65% заявників. З січня ми запустили послугу "Єдине вікно надрокористувача", що надає консультації. Кількість відмов скоротилася наполовину", - сказав Опімах.

Зокрема, кількість відмов заявникам за весь 2019 рік становила 1330 випадків, а станом на 20 липня 2020 року кількість таких відмов дорівнює 520.

"Другий критерій важливий - це оскарження дій служби у судах. На сьогоднішній момент таких оскаржень менше на третину", - відзначив Опімах.

За даними Держгеонадр, минулого року кількість судових позовів сягнула 134 випадків, станом на 20 липня їх зареєстровано 58.

"Останній критерій: минулого року велика кількість спецдозволів була видана поза аукціоном шляхом апробацій, то на сьогоднішній день таких варіантів видачі спецдозволів взагалі немає", - вказав Опімах.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-