Міністерство оборони України. 100 днів діяльності Уряду: що зроблено

Міністерство оборони України. 100 днів діяльності Уряду: що зроблено

Укрінформ
12 червня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Міністерство оборони України. 100 днів діяльності Уряду: що зроблено?»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: Андрій Таран - міністр оборони України.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

ТОП-5 ДОСЯГНЕНЬ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

·        Захист територіальної цілісності України

- Початок розроблення Плану оборони України.

- Проект Стратегії воєнної безпеки України.

- Опрацювання Стратегічного оборонного бюлетеня України

·        Впровадження стандартів НАТО

- Удосконалення структури апарату Міноборони

- Відокремлення посад Головнокомандувача та начальника Генерального штабу. Переведення Генерального штабу Збройних Сил України на типову структуру штабів збройних сил держав - членів НАТО.

- Формування Командування об’єднаних сил, Командування Військ зв’язку та кібербезпеки, Командування Сил підтримки, Командування Медичних сил Збройних Сил України

·        Забезпечення Збройних Cил озброєнням і військовою технікою

- Поставка до ЗСУ щонайменше 530 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння та військової техніки, а також більше 3 млн штук боєприпасів.

- Прийняття з початку року на озброєння та допущення до експлуатації 20 високотехнологічних зразків озброєння та військової техніки. Державні випробування 12 новітніх та модернізованих зразків озброєння та військової техніки

·        Військова служба та комплектування Збройних Cил України

- Введення нових військових звань, які відповідають стандартам НАТО.

- Скорочення 17 генеральських посад.

- Реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців

·        Недопущення поширення COVID-19 у Збройних Cилах України

- Жорсткий санітарно-епідеміологічний контроль у Збройних Силах України (розгорнуто понад 360 ізоляторів загальною місткістю на близько 9 тисяч ліжко-місць).

- Забезпечення особового складу засобами індивідуального захисту, дезінфекції та антисептиками.

Підсумкові матеріали:

У Міноборони розповіли про здобутки за 100 днів роботи в уряді Шмигаля

Протягом ста днів роботи у складі уряду Дениса Шмигаля керівництву Міноборони вдалося перейти на нову структуру системи управління Збройними Силами, яка наразі сумісна зі структурами систем управління держав-членів НАТО, а також розробити програми переходу на сучасні види озброєнь. Крім того, вдалося запобігти занесенню коронавірусу в підрозділи, що виконують бойові завдання в районі ООС.

Про це під час брифінгу в Укрінформі, присвяченому підсумкам діяльності уряду за 100 днів, заявив міністр оборони України Андрій Таран.

«Протягом ста днів моєї роботи у складі уряду України на посаді міністра оборони України першочергова увага була приділена головному завданню – забезпеченню високої обороноздатності країни. На жаль, вся наша робота відбувається не лише в умовах триваючої агресії Російської Федерації, а й під час протидії пандемії COVID-19. Тим не менш, нам вдалося запобігти занесенню коронавірусної інфекції в підрозділи, які виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил», - заявив міністр.

Говорячи про здобутки, Таран відзначив створення структури системи управління Збройними Силами, сумісної зі структурами систем управління держав-членів НАТО, а також розробку програми переходу на сучасні види озброєнь, яка базуватиметься на науковому підході щодо оцінки загроз та кроків, які здійснюються на шляху переозброєння ЗСУ.

Він також відзначив підтримку Міноборони іноземними партнерами, а також створення нових каналів комунікацій із суспільством, військовими та ветеранами.

За інформацією очільника оборонного відомства, наразі завершується опитування громадської думки про шляхи підвищення привабливості військової служби та напрямки удосконалення соцзахисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня Верховна Рада за поданням Президента України Володимира Зеленського призначила новим міністром оборони Андрія Тарана.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-