Перспективи залучення молодих киян для вирішення суспільних питань столиці

Перспективи залучення молодих киян для вирішення суспільних питань столиці

Укрінформ
20 листопада, 16:00 - Перспективи залучення молодих киян для вирішення суспільних питань столиці

Організатори: Департамент суспільних комунікацій КМДА, Центр публічної комунікації та інформації, Департамент освіти і науки КМДА.

Учасники: Роман Лелюк – директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Наталія Петрова ‒ начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Дмитро Кулібаба – заступник директора КП «Центр публічної комунікації та інформації»; Дмитро Рубан – заступник директора КП «Центр публічної комунікації та інформації»; Сергій Шитіков – аналітик КП «Центр публічної комунікації та інформації»; Леся Хемраєва – фахівець із зв’язків з громадськістю КП «Центр публічної комунікації та інформації»; Володимир Москаленко – головний спеціаліст Департаменту освіти і науки КМДА; Владислава Каневська – Почесний член і радниця Національної асоціації медіаторів України, член Європейської ради з менторства та коучингу; Володимир Андрієвич ‒ координатор Школи Успіху; Ольга Ковач ‒ учасник Школи Успіху; Ярослава Ящук – учасник Школи Успіху; Аліна Носенко – директор Klitschko Foundation; Катерина Ганус – менеджер Української академії лідерства м. Київ; Юрій Домбровський ‒ заступник менеджера Української академії лідерства Київ з суспільного розвитку; Надія Іллюк – керівник інформаційно-творчого агентства «ЮНПРЕС»; Андрій Пушкар – засновник ГО «Школа Героїв»; Юрко Юзич – голова Крайової Пластової Ради; Іван Брацюнь ‒ голова станиці Київ, старший по Києву; Костянтин Плоский – заступник директора Фундації ПАУСІ; Юлія Жерліцина – представник ГС «Київська Громадська Платформа»; Богдан Назаренко – голова Громадської ради при КМДА; Юлія Кравченко – радник голови Малої академії наук України.

До участі запрошені: представники Київського палацу дітей та юнацтва, «Klitschko Foundation», «Школи успіху», «Пласту», Української академії лідерства, ГО «Школа Героїв», Фундації ПАУСІ, ГС «Київська Громадська Платформа» та Громадської ради при КМДА.

Коротко. Круглий стіл розпочне просвітницький проєкт «Соціальна обізнаність молодого киянина», що покликаний об’єднати молодь навколо участі у важливих суспільних процесах та вирішенні актуальних проблем столиці.

Соціальна обізнаність є важливою складовою у формуванні особистості старшого школяра столиці. Вона передбачає знання й уявлення про себе та людей навколо, про цінності та соціальні ролі, а також   про різні соціальні процеси столиці. Але, найголовніше, молодь має усвідомити потребу застосування практик соціальної активності для сталого та органічного розвитку міста та громади.

Підсумкові матеріали:

Столична влада залучатиме молодь до вирішення суспільних питань столиці

Міська влада розпочне просвітницьку ініціативу “Соціальна обізнаність молодого киянина”, що покликана залучити молодь до участі у важливих суспільних процесах та вирішенні актуальних проблем столиці.

Про це у ході круглого столу в Укрінформі повідомив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

“Наша мета — ознайомити молодь з тими інструментами, які сьогодні існують у місті Києві, для того щоб вони долучилися до прийняття рішень у різних галузях міського господарства, розказати якими механізмами можна оперувати, для того щоб бути в курсі того, що відбувається в місті. На сьогодні в місті Києві існує дуже багато інструментів партисипації, і абсолютна більшість із них є доволі ефективною. Наше завдання - роз'яснити, які механізми на сьогодні існують, тобто алгоритм, як можна ними скористатися, яка проблематика на сьогодні у використанні цих інструментів”, - розповів Лелюк.

Водночас, як зазначила начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА Наталія Петрова, міська влада зацікавлена в залученні до управління містом представників громадськості, зокрема молоді.

“Такі інструменти участі використовуються наразі через Київську міську раду як місцеві ініціативи. За останні три роки подано 71 заяву про внесення місцевої ініціативи. Електронні петиції — Київ займає лідерські позиції в Україні. Всього подано 5 тисяч 680 петицій, з них набрали достатню кількість 55 петицій. Всього було 2 мільйони 478 тисяч голосів віддано на підтримку петицій. Також одним із елементів є громадські слухання. Всього проведено за новим порядком 14 громадських слухань”, - зазначила вона.

Учасники круглого столу наголосили, що Київ потребує активної участі молоді та її соціальної обізнаності щодо можливості впливу на реалізацію міських політик. Покращення життя в столиці в майбутньому залежить від ефективності застосування механізмів участі сьогоднішнім юнацтвом.

“Відповідно до досліджень, ми можемо побачити, що молодь досить пасивна. З усіх категорій населення, вікових і соціальних, молодь, на жаль, у суспільно-політичному житті бере найменшу участь. Водночас, за статистичними даними, молодь найменше бере участь в офлайнових заходах, але онлайнова участь молоді — це і електронні петиції, і електронні консультації, - зростає. Тому ми можемо зрозуміти, що тенденції в нашій країні призведуть до того, що молодь буде брати активнішу участь саме через залучення її до мережевих консультацій. Ми повинні починати працювати вже сьогодні, щоб молодь була активніша в процесі прийняття рішень у нашому місті”, - наголосив заступник директора КП “Центр публічної комунікації та інформації” Дмитро Кулібаба.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-