Енциклопедичний контент і виклики сучасного світу. Наукова конференція

Енциклопедичний контент і виклики сучасного світу. Наукова конференція

Укрінформ
30 жовтня, 15:00 - наукова конференція на тему: «Енциклопедичний контент і виклики сучасного світу».

Організатор: Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» за участі провідних фахівців наукових установ та закладів вищої освіти України.

Учасники: Богдан Червак - перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення; Вадим  Локтєв - академік НАН України, академік-секретар Відділення фізики і астрономії НАН України, голова редакційної колегії «Великої української енциклопедії»; Алла Киридон - доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво»; Алла  Арістова -  доктор філософських наук, професор, завідувач відділу соціогуманітарних наук Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво»; Володимир Білецький - доктор технічних наук, професор кафедри видобування нафти, газу і конденсату Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»; провідні фахівців наукових установ та закладів вищої освіти України.

Теми до обговорення:

Сучасна українська енциклопедистика: здобутки, проблеми, перспективи.

Порівняльна характеристика української та зарубіжної енциклопедистки.

Сучасна українська енциклопедистка: виклики цифрового світу та інформаційної війни.

«Велика українська енциклопедія» — мультимедійний проєкт національної ваги.

Сучасна енциклопедистика та диверсифікація аудиторії.

Регіональні та краєзнавчі енциклопедії України як глокальні медії.

Принципи та критерії науково-інформаційного наповнення сучасних енциклопедій.

Естетика та етика енциклопедичного контенту.

Технічні принципи розроблення та функціонування енциклопедичного проєкту.

Довідково. Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» – установа у сфері наукової, інформаційної та видавничої діяльності, що підпорядкована Державному комітету телебачення та радіомовлення України і є правонаступником Державного підприємства «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана.

Головне завдання Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» ‒ підготовка «Великої української енциклопедії».

«Велика українська енциклопедія» ‒ універсальне довідкове видання. Спільними зусиллями співробітників державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» та авторського колективу материкової і діаспорної України енциклопедія готується у двох версіях: як багатотомне видання (ВУЕ) і як сучасний довідковий онлайн-сервіс (е-ВУЕ). Науково-методичний супровід проекту забезпечують науковці НАН України.

Офіційний сайт Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво»: http://ev.vue.gov.ua/

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (+38) 098-881-97-85, е-mail: bvoll@ukr.net (Володимир Бабка).

Підсумкові матеріали:

Сайт Великої української енциклопедії адаптували під мобільні пристрої та оновили функціонал

На порталі Великої української енциклопедії оновлено дизайн та функціонал.

Про це на науковій конференції «Енциклопедичний контент і виклики сучасного світу», що відбулася в Укрінформі, повідомив вебдизайнер порталу Максим Ткаченко.

“Дизайн порталу став адаптивним, тобто дизайн декстопної версії повністю підлаштовується під всі мобільні пристрої. Це дуже зручно для читачів та користувачів. Ми переробили головну сторінку, додали адаптивну навігацію сайту, розроблено новий функціонал розділу “Персоналії”, додано нову панель для редактора Великої української енциклопедії , завдяки якій редактори можуть працювати не тільки на стаціонарних комп’ютерах, але і на планшетах, мобільних пристроях”, - пояснив Ткаченко.

На майбутнє розробники сайту планують новий функціонал: розробити розділ “Події" для головної сторінки, змінити алгоритм підбору статей для головної сторінки, розробити окремі шаблони для статей за категоріями, а також створити дизайн мобільного додатку ВУЕ.

Окрім цього, планується активне залучення на портал читачів з соціальних мереж. Так, за статистикою, яку навів Ткаченко, за день портал відвідує понад 2,6 тис. користувачів, за місяць - понад 45 тисяч. Переважно це молодь віком 18-24 роки.

Електронна версія «Великої української енциклопедії» представляє сучасну наукову картину світу, розповідає про персоналії, що вплинули на хід історії й рухали прогрес, охоплює тисячі термінів і понять із різних наук. Портал був запущений у грудні 2018 року.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-