«Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

«Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

Укрінформ
9  жовтня,  12:30 - «Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

Організатори: Укрінформ; ВТО «Орден».

Спікер: Олександр Сопов - директор ВТО «Орден».

Коротко. Під час заходу відбудеться нагородження 50-ти українських воїнів вищою громадською бойовою нагородою - орденом «Сталевий хрест непереможних».

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулося нагородження військових орденом "Сталевий хрест непереможних"

В Укрінформі 9 жовтня відбулася церемонія нагородження військових вищою громадською бойовою нагородою - орденом «Сталевий хрест непереможних».

Про це повідомляє кореспондент агентства.

“Я хочу відчувати, що я приношу користь своїй країні. Хоча б в такому ракурсі — відзначаючи наших побратимів, про яких іноді забувають їхні командири. Вшановуючи героїв, людей, які є елітою нашої країни, ми обрали саме такий шлях — відзнаку, яка дається від народу - народу, від громадянина - до громадянина, від людей, які розбудовують країну в тилу, до людей, які бережуть її ззовні”, - заявив ініціатор нагороди, учасник АТО, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

Він додав, що нагороди бійцям вручали ті військові, які раніше її отримали. “Сьогодні герої вшановують героїв”, - зауважив Сальчук.

Загалом, нагороди удостоєні 50 воїнів, семеро з них - посмертно, їхні ордени вручені батькам і дружинам.

“Тим хлопцям і дівчатам, які продовжують боротьбу у першому ешелоні, де є найбільша загроза для життя та здоров’я, ми вдячні, ми їм вклоняємося низько. Ми про них не забуваємо”, - наголосив на церемонії Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Як повідомляв Укрінформ, уперше нагородження вищою громадською бойовою нагородою "Сталевий хрест непереможних" відбулось у серпні 2018 року. Нагорода не є державною, її отримують лише ті військові, яких обирають громадяни.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-