Конкурс бізнес-грантів на сході України: напрямки економічного розвитку підприємств

Конкурс бізнес-грантів на сході України: напрямки економічного розвитку підприємств

Укрінформ
9 вересня, 16:00 - Оголошення грантового конкурсу в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру 

Організатор: Благодійний фонд  «Творчий центр ТЦК».

Спікери: Володимир Лященко - програмний координатор, Програма ООН із відновлення та розбудови миру; Любов Паливода - президент Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК».

Теми для обговорення:

Мета та пріоритетні ланцюги доданої вартості, на відновлення та розширення бізнес-проєктів.

Учасники конкурсу та вимоги до них.

Сума гранту та умови надання.

Перелік необхідних документів для участі.

Термін подання заявок та процедура подання документів.

Критерії оцінки бізнес-проєктів.

Коротко. Учасники «круглого столу»  детально розкажуть  про грантовий конкурс в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних Уряду України територіях Луганської та Донецької областей, а також в районах Запорізької та Донецької областей уздовж узбережжя Азовського моря.

Мета програми – зниження напруги на ринку праці та забезпечення розвитку пріоритетних ланцюгів вартості, які є критично важливими для подальшого економічного розвитку регіону. Загальна сума грантового пулу, який буде розподілено протягом 2019-2020 років складає 2,48 млн євро.

Довідкоко. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізовують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Додаткова інформація та реєстрація на захід за тел.: (044) 574-6411, e-mail:  info@ccc.kiev.ua (Юлія Красій).

Підсумкові матеріали:

ООН надасть гранти для розвитку малого і середнього бізнесу у трьох областях України

В Україні у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру оголосять грантовий конкурс на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольній уряду України території Луганської та Донецької областей, а також у районах Запорізької та Донецької областей уздовж узбережжя Азовського моря.

Про це на пресконфренції в Укрінформі повідомив програмний координатор Програми ООН із відновлення та розбудови миру Володимир Лященко.

“Програма ООН з відновлення та розбудови миру станом на сьогодні впроваджує 10 міжнародних проєктів за фінансової підтримки 11 міжнародних донорів. І грантова програма є одним з елементів Програми ЄС підтримки Сходу України, зокрема для підтримки підприємців з Донецької, Луганської та Запорізької областей вздовж Азовського узбережжя”, - зазначив Лященко.

Він уточнив, що програма імплементується чотирма агенціями ООН: Програмою розвитку ООН (ПРООН), Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA), структурою ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (UN Women) і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO).

“Грантова програма буде направлена на сім основних секторів економіки: виготовлення кераміки, текстильна промисловість, харчова промисловість, індустрія гостинності (готельно-ресторанний бізнес та туризм), зернові та олійні культури, м’ясо-молочна продукція, домашня птиця та яйця. Усі, хто має намір відкрити бізнес у названих секторах економіки або ж розширити існуючий, можуть подати бізнес-заявку, свій бізнес-план через адмініструючу компанію - «Творчий центр ТЦК»”, - сказав Лященко.

За його словами, максимальна сума гранту становить до 6500 євро у гривневому еквіваленті. Кошти будуть покладені на рахунок підприємця.

“Грант має бути спрямований на закупівлю обладнання, на розширення виробництва тощо. З 2015 року на Донеччині та Луганщині у межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру на Сході України було видано понад 649 бізнес-грантів. Раніше гранти видавалися внутрішньо переміщеним особам, нинішня грантова програма запроваджується для мешканців Донецької, Луганської та Запорізької областей уздовж Азовського узбережжя”, - наголосив Лященко.

Президент Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК» Любов Паливода поінформувала, що грантовий конкурс стартує 10 вересня.

“Дається три тижні на підготовку бізнес-планів. Вони можуть бути подані з 23 вересня в онлайн. Термін подачі — до 1 жовтня 2019 року. Основною вимогою для участі у конкурсі є реєстрація підприємства саме у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях”, - розповіла вона, додавши, що грантова програма має на меті економічне зростання саме цих регіонів.

Паливода уточнила, що інформаційні сесії щодо умов участі у грантовій програмі проходитимуть у Сєвєродонецьку, Краматорську, Токмаку, Маріуполі, Мелітополі та Бердянську.

“Кожен бізнес-план оцінюватимуть за певними критеріями щонайменше три експерти. Максимальною оцінкою є 75 балів. Також будуть створені відбіркові комісії з представників донорів, місцевої громади, бізнес-спільноти для усної презентації бізнес-планів", - зазначила президент БФ.

Вона зауважила, що сума гранту становить 75% вартості проєкту, 25% має бути власним внеском підприємця. Приміром, це може бути безоплатна робота.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-