Створення «Коаліції цифрової трансформації»

Створення «Коаліції цифрової трансформації»

Укрінформ
5 вересня, 12:00 - Створення Української національної цифрової коаліції – "Коаліція цифрової трансформації"

Організатори: ГС «ХАЙ-ТЕК офіс Україна»; Українська асоціація фахівців інформаційних технологій.

Учасники: Адрій Бірюков - виконавчий директор ГС «ХАЙ-ТЕК офіс Україна»; Іван Кульчицький - президент ГО «Агенція європейських інновацій»; представник від України у програмному комітеті ІКТ програми «Горизонт 2020»; Максим Корявець - президент ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень», представник проєкту «Сприяння формуванню порядку денного та інституційних передумов для розвитку цифрових компетенцій в Білорусі, Україні та Грузії»; Сергій Бронін - президент ВГО «Українська асоціація фахівців інформаційних технологій», представник проєкту «Рамка цифрових компетентностей для вчителів та громадян України» програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+; Дмитро Живицький -   керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації;  Олександр Юрчак - генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України; Юрій Пероганич - генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

Коротко. Учасники пресконференції підпишуть меморандум щодо створення Української національної цифрової коаліції - «Коаліція Цифрової Трансформації».

Діяльність коаліції буде спрямована на консолідацію та координацію ініціатив і зусиль всіх партнерів у галузі цифрового розвитку та інтеграції України до Європейського цифрового простору (Єдиного цифрового ринку ЄС).

Захід проводиться за фінансової підтримки Європейського Союзу, що надається через регрантингову схему Форуму громадянського суспільства Східного партнерства для реалізації проєкту «Сприяння формуванню порядку денного та інституційних передумов для розвитку цифрових компетенцій в Білорусі, Україні та Грузії». Проєкт в Україні виконується ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень». Думки, висловлені під час заходу, не обов'язково відображають позицію Європейського Союзу.  

Підсумкові матеріали:

В Україні створили Коаліцію цифрової трансформації

У Києві підписано меморандум щодо створення Української національної цифрової коаліції «Коаліція цифрової трансформації».

Церемонія підписання відбулася 5 вересня в інформагентстві «Укрінформ».

До «Коаліції цифрової трансформації» увійшли 46 державних та приватних установ і організацій, навчальні заклади, громадські організації.

У ході підписання підкреслювалося, що цифрова трансформація економіки та суспільства є одним з істотних факторів економічного зростання, створення робочих місць, підвищення якості життя громадян та розвитку демократії в Україні.

Передбачено, що діяльність «Коаліції цифрової трансформації» буде спрямована на консолідацію та координацію ініціатив і зусиль всіх партнерів у галузі цифрового розвитку та інтеграції України до Європейського цифрового простору (Єдиного цифрового ринку ЄС).

Головними напрямками співпраці в рамках меморандуму мають стати:

- поширення інформації про сучасні цифрові технології та практики їх використання;

- створення та розвиток відповідної інфраструктури для набуття та покращення цифрових навичок молоді та суспільства загалом задля підвищення рівня зайнятості населення та ефективного використання цифрових можливостей;

- гармонізація із Цифровим порядком денним (Digital Agenda) та Єдиним цифровим ринком (Digital Single Market) Європейського Союзу;

- покращення доступу до цифрової інфраструктури та мережі Інтернет;

- інтеграція цифрових технологій у процеси виробництва, або цифровізація промисловості;

- сприяння цифровому розвитку населених пунктів та регіонів;

- цифровізація науки, розвиток українських е-інфраструктур;

- сприяння розвитку креативних індустрій, систем кібербезпеки та інших напрямків цифрової трансформації України.

- розвиток міжнародної співпраці у сфері розвитку цифрових технологій та цифрових навичок.

Захід проводився за фінансової підтримки Європейського Союзу, що надається через регрантингову схему Форуму громадянського суспільства Східного партнерства для реалізації проєкту «Сприяння формуванню порядку денного та інституційних передумов для розвитку цифрових компетенцій в Білорусі, Україні та Грузії». Проєкт в Україні виконується ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень».

Учасниками заходу з підписання меморандуму стали: виконавчий директор ГС «ХАЙ-ТЕК офіс Україна» Адрій Бірюков; президент ГО «Агенція європейських інновацій» Іван Кульчицький; президент ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень», представник проєкту «Сприяння формуванню порядку денного та інституційних передумов для розвитку цифрових компетенцій в Білорусі, Україні та Грузії» Максим Корявець; президент ВГО «Українська асоціація фахівців інформаційних технологій», представник проєкту «Рамка цифрових компетентностей для вчителів та громадян України» програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Сергій Бронін; керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький; генеральний директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України Олександр Юрчак; генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України Юрій Пероганич.

Як наголошувалося під час підписання, національні цифрові коаліції на сьогодні створені в 23 європейських країнах. Цифрові коаліції - це прозоре партнерство між суб’єктами цифрових трансформацій, сприяння розвитку цифрових навичок у державах-членах, які працюють разом для втілення цифрових перетворень та розвитку цифрової економіки та вдосконалення цифрових навичок на національному, регіональному чи місцевому рівні.

Відео з пресконференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-