«Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

«Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

Укрінформ
23 серпня, 12:30 - Сталевий хрест непереможних»: нагородження героїв України

Організатори: Укрінформ; ВТО «Орден».

Спікер: Олександр Сопов - директор ВТО «Орден».

Коротко. Під час заходу відбудеться нагородження 50-ти українських воїнів вищою громадською бойовою нагородою - орденом «Сталевий хрест непереможних».

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулося нагородження учасників бойових дій "Сталевим хрестом непереможних"

У Києві вчетверте нагородили українських воїнів вищою громадською бойовою нагородою, знаком народної пошани - орденом "Сталевий хрест непереможних", який вшановує героїв АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей знак було створено, щоб в Україні пам’ятали людей, на яких лягла уся важкість війни, що триває на сході України. Цей знак належить до відзнак народної пошани і, до речі, наробив чимало галасу у нашого північного сусіда. Функція нагороди у тому, щоб віддати належне нашим героям, вшанувати та подякувати тим, хто захищає нашу землю", - сказав директор ВТО "Орден", автор 10 знаків державних нагород України і "Відкритої нагородної системи" Олександр Сопов, підкресливши, що "Сталевим хрестом непереможних" нагороджені іще 50 українських героїв.

Ордени "Сталевий хрест непереможних" вручав ініціатор створення нагороди - доброволець, учасник АТО, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

"Для воїна важливо, щоб повертаючись додому, він бачив вдячні очі тих, кого він захищав. Це для нас найвища нагорода, бо ми служимо Богу та народу України. Так ми підійшли з побратимами до ідеї нагороди, яку не можна купити, лише заслужити. Людина, яка отримує цю нагороду, віддала своє життя, честь, силу і, захищаючи свою державу, заслужила право носити цю нагороду. Серед нагороджених випадкових людей немає, - сказав Сальчук.

Відзначення було розпочато з нагородження героїв, які віддали життя за Україну. Їхню пам’ять було вшановано хвилиною мовчання.

Нагороди отримали 50 героїв. З них 8 нагороджено посмертно: розвідника Володимира Бражника, стрільця Темура Юлдашева, снайпера Олега Оникієнка, гранатометника Дмитра Янченка, розвідника Олександра Коляду, стрільця Вадима Жеребила, кулеметника Руслана Бобурова, добровольця Федора Липчака. Їхні нагороди отримали діти та дружини.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-