«Людина VS Природа: пакт про ненапад». Відкриття фотовиставки

«Людина VS Природа: пакт про ненапад». Відкриття фотовиставки

Укрінформ
5 червня 11:00 - Відкриття фотовиставки «Людина VS Природа: пакт про ненапад» 

Організатор: Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Учасники: Василь Полуйко - заступник міністра екології та природних ресурсів України; Віталій Петрук - голова Державного агентства України з управління зоною відчуження; Олександр Галущенко - в.о. директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника; Вікторія Мельничук-Володькіна – модератор.  

Команда фотографів - авторів робіт: Ксенія Фетисова, Денис Копилов, Олександр Кемп, Андрій Котлярчук,  Костянтин Стародубов, Денис Вишневський, Станіслав Гуменюк  та Євген Воробйов.

Довідково.  Фотовиставка «Людина VS Природа: пакт про ненапад» - це перший спільний еко-арт проект Чорнобильського заповідника та фотомитців, яких надихнули унікальні краєвиди Київського Полісся. 

Додаткова інформація за тел.:  063 713 09 05 (Катерина Печеніна). 

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відкрилась виставка, присвячена Чорнобильському заповіднику

Сьогодні, 5 червня, у Всесвітній день охорони довкілля в інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулось відкриття фотовиставки «Людина VS Природа: пакт про ненапад», присвячена природі київського Полісся та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

Виставку організував Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України і Державного агентства України з управління зоною відчуження.

"Довкілля, яке відроджується, - це саме те, що може привернути увагу громадськості України, те, що може показати їй, як розвивається природа, як вона відновлюється, коли втручання людини є мінімальним", - заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.

За словами організаторів, виставка має на меті продемонструвати, як саме природа розвивається та самостійно відновлюється без людського втручання.

Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук підкреслив, що наразі на території Зони відчуження нараховується 320 видів тварин та птахів, 97 з яких занесені до Червоної книги України, та понад 1260 різних видів рослин, 53 з яких також занесені до української Червоної книги.

"Говорячи про зону відчуження, можна сказати, що антропогенний вплив людини справляє на навколишнє середовище значно гірший вплив, ніж наслідки Чорнобильської катастрофи", - наголосив Петрук.

Він додав, що на території Зони відчуження всі природні комплекси відновлюються саме завдяки тому, що там немає людей.

В.о. директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Олександр Галущенко розповів, що виставка “Людина VS Природа: пакт про ненапад” стала першим заходом в рамках просвітницької діяльності заповідника. "Сподіваємося, що нам вдасться зробити більш масштабний та більш цікавий проект, який розпочнеться восени", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня 2017 року у межах 30-кілометрової зони Чорнобильської атомної електростанції розпочав свою діяльність Чорнобильський радіаційно-екологічний природний заповідник. Його площа становить 227 тис. га.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-