Відкриття платформи «Геополітичний альянс жінок»

Відкриття платформи «Геополітичний альянс жінок»

Укрінформ
30 травня 14:30 - Геополітичний альянс жінок

Організатори:  ГО «ICA-Україна»;  Проект «Українські жінки в ООН».

Учасники: Світлана Саламатова - авторка і керівниця проекту «Українські жінки в ООН», ТоР-фасилітаторка, співзасновниця ГО ICA – Україна; Нестан (Елізабет) Кіртадзе - політикиня, дипломатка, професорка, двічі депутатка Парламенту Грузії, авторка політичних і законодавчих ініціатив; Ана Рехвіашвілі - дипломатка, президентка Міжнародної організації успішних жінок, засновниця Entrepreneur  Women’s  Association_Georgia  GEWA;  княгиня Анжеліка-Ева Ярославська-Сапега - посол підприємництва жінок Міжнародної мережі послів жіночого підприємництва, віце-президентка Національного кластеру інноваційних підприємств; президентка Фонду пам'яті польських пілотів; Ільяна Аль-Масуд - громадська активістка, засновниця ГО "Друге дихання" (Second Wind), перекладачка із арабської, російської, англійської мов, засновниця мовної школи Fusion Language Group.

Коротко. Мета платформи «Геополітичний альянс жінок» - об'єднати жінок-лідерок для встановлення гендерного балансу та прийняття ключових рішень.

Підсумкові матеріали:

Україна, Грузія і Польща створили “Геополітичний альянс жінок”

Глобальна платформа “Геополітичний альянс жінок” з центром у Києві створена на базі трьох країн - України, Грузії та Польщі - і має намір залучити до своєї мережі інші країни світу.

Про це заявила автор і керівник проекту “Українські жінки в ООН”, ТоР-фасилітатор, співзасновниця ГО “ICA – Україна” Світлана Саламатова під час презентації проекту в Укрінформі.

“Грузія і Польща - це наші дуже близькі друзі. І сьогодні ми разом відкриваємо і анонсуємо глобальну платформу "Геополітичний альянс жінок" для жінок-лідерів з усього світу, для тих, хто розуміє нас, українців, хто розуміє Україну і її роль та вплив на ті глобальні процеси, які відбуваються. Я знаю, що з нами будуть усі країни світу, але сьогодні я дякую Грузії і Польщі за те, що вони надали привілей Україні відкрити і анонсувати цю платформу”, - сказала Саламатова.

За її словами, мета платформи “Геополітичний альянс жінок” - об'єднати жінок-лідерів для встановлення гендерного балансу та прийняття ключових рішень. Наразі її керівництво складається з трьох представниць країн-учасниць: це сама Світлана Саламатова (Україна); Нестан (Елізабет) Кіртадзе - політик, дипломат, професор, двічі депутат парламенту Грузії, автор політичних і законодавчих ініціатив (Грузія) та княгиня Анжеліка-Ева Ярославська-Сапега - посол підприємництва жінок Міжнародної мережі послів жіночого підприємництва, віце-президент Національного кластера інноваційних підприємств, президент Фонду пам'яті польських пілотів (Польща).

Саламатова повідомила також, що наразі ведуться перемовини щодо організації саміту для їхньої платформи в Європейському Союзі.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-