«Твоя професія - твій вибір». Презентація комунікаційної кампанії

«Твоя професія - твій вибір». Презентація комунікаційної кампанії

Укрінформ
23 квітня 11:00 - Твоя професія - твій вибір

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра інформаційної політики України; Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Ірина Суслова - народна депутатка України, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації; Антон Комяхов - продюсер соціальних роликів; Олексій Гуз - оператор-постановник.

Коротко. Учасники презентації представлять серію відеороликів про гендерну рівність та протидію стереотипам в професійній діяльності. Інформаційна кампанія має на меті протидіяти стереотипам в професіях та показати, що жінки та чоловіки мають право на рівну оплату праці та свободу у виборі професії.

Серія відеороликів була відзнята на підтримку Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період  до 2021 року.

Підсумкові матеріали:

МІП презентувало інформаційну кампанію про гендерну рівність у професії

Міністерство інформаційної політики представило серію відеороликів про гендерну рівність та протидію стереотипам в професійній діяльності.

Інформаційна кампанія має на меті протидіяти стереотипам в професіях та показати, що жінки та чоловіки мають право на рівну оплату праці та свободу у виборі професії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це надважливий продукт, який має на меті позбавлення не тільки нерівності в оплаті праці, але й позбавлення гендерно зумовлених стереотипів. Ще в дитинстві я почула вислів “За кожним сильним чоловіком стоїть сильна жінка”. Начебто нічого поганого в цьому немає, але кожна жінка також має право на те, щоб реалізувати свою велич, якщо у неї є потенціал. Розвиток українського суспільства яскраво демонструє, що у жінок надзвичайно потужний потенціал, який багато років був недооцінений. І на пострадянському просторі Україна є одним з лідерів, який демонструє, що залучення жінок до соціально-економічних, політичних, культурних, мистецьких процесів є правильним, логічним кроком, і це приводить до трансформацій, коли суспільство стає більш потужним, збалансованим, і зрештою це має на меті краще життя для кожного з нас” - сказала на презентації перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Вона зазначила, що через Національну раду з питань телебачення та радіомовлення роликам буде надано статус соціальної реклами, вони будуть запропоновані телеканалам, також буде рекомендовано демонструвати їх перед показом кінофільмів у кінотеатрах.

“Ми закликаємо українські ЗМІ підтримати цю тему і показати ці ролики”, - сказала Джапарова.

Загалом інформаційна кампанія включає в себе п’ять роликів під гаслами “У професії всі рівні”, “Твоя професія — твій вибір”. Ролики демонструють, що жінки і чоловіки однаково добре можуть виконувати роботу у всіх сферах економіки, життя, від виховання дітей до служби в армії, та наголошують на кількох важливих речах — рівність в оплаті праці для жінок та чоловіків, не існує розподілу на жіночі та чоловічі професії — існує лише вибір людини, в якій сфері їй реалізовуватися, жінки та чоловіки однаково здатні добре піклуватися про дітей та вести домашнє господарство, виконувати складну і важливу роботу в різних галузях господарства.

Як наголосила на презентації народний депутат України, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Ірина Суслова, зараз в Україні розбіжності в оплаті праці на однакових посадах чи при виконанні однакової роботи становить 26% не на користь жінок.

“На сьогодні розрив в оплаті праці складає 26%, є окремі регіони, в яких розрив в оплаті праці досягає 60%, наприклад на сході України. Після цього, як це питання (рівності в оплаті праці — ред.) почало обговорюватися, цей розрив почав скорочуватися, про що свідчать дані на сайті Державної служби статистики”, - сказала Суслова.

Вона нагадала, що скасування в минулому році наказу МОЗ №256 від 1993 року дозволило жінкам долучитися до 450 професій, і наголосила, що завдання держави в цьому питання — створити умови для реалізації жінок та чоловіків у професії, а не створити перепони під хибним гаслом піклування про одну зі статей.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-