Національний екзит-пол`2019 у день виборів

Національний екзит-пол`2019 у день виборів

Укрінформ
31 березня  14:00 - Національний екзит-пол`2019 у день виборів

Організатори: Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва»; Укрінформ.

Учасники: Ірина Бекешкіна - директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Євген Бистрицький - голова Наглядової Ради Національного екзит-полу`2019; Тетяна Пясковська - PR-менеджер КМІСу;  Андрій Горбачик - член  Наглядової Ради Національного екзит-полу`2019.

Модератор: Юрій Горбань – прес-секретар Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва».

Коротко. Прес-конференція, присвячена поточному звітуванню про перебіг процесу опитування респондентів на виході з виборчих дільниць, ймовірним проблемам та складнощам, що можуть виникнути у інтерв’юерів під час збору даних.

Національний екзит-пол під час президентських виборів 2019 проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках проекту «Національний екзит-пол 2019», що здійснюється за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міжнародним фондом «Відродження», Посольством Канади в Україні.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Прес-конференція  буде транслюватись онлайн на сайті Укрінформ за посиланням: https://www.ukrinform.ua/block-conferences та на головній сторінці сайту в блоці Прес-центр і на YouTube-каналі Укрінформ за посиланням: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

По закінченню онлайн-трансляції, відео з прес-конференції буде доступне за посиланням:https://drive.google.com/drive/folders/1lFmfqQKtCpxtnXDLf3Gq2QstIettl85-?usp=sharing

Підсумкові матеріали:

Національний екзит-пол-2019 проходить у штатному режимі — Бекешкіна

Національний екзит-пол під час президентських виборів-2019, який проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології, відбувається у штатному режимі , без проблем.

Про це директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна повідомила на прес-конференції в Укрінформі.

"Поки що "політ" триває нормально, нормально працюють наші інтерв'юери. Сьогодні члени наглядової ради (екзит-полу - ред.), без попередження проїхалися дільницями разом із журналістами, познімали. Поки що все проходить нормально", - сказала Бекешкіна.

За її словами, застосовуватиметься методика «таємного голосування», оскільки вона зменшує кількість відмов і суттєво підвищує надійність даних екзит-полу.

“Генеральна сукупність екзит-полу – виборці, які проголосували на виборчих дільницях на території України. Проте, хочу наголосити, що не опитуються такі дільниці, як закордонний виборчий округ, спеціальні дільниці, такі як в’язниці, лікарні, військові частини, виборці, які голосують вдома - загалом це приблизно 6,2% тих, кого ми не охоплюємо екзит-полом”, - сказала PR-менеджер КМІСу Тетяна Пясковська.

Реалізація цього проекту проходить під контролем Наглядової ради, до складу якої увійшли лідери громадських організацій, провідні українські експерти та журналісти.

За словами голови Наглядової Ради Національного екзит-полу'2019 Євгена Бистрицького, члени наглядової ради протягом дня переконалися у тому, що це дослідження проводиться за правилами, переважно люди охоче погоджуються взяти участь у цьому опитуванні. Кількість тих, хто відмовився, пояснивши нестачею вільного часу, незначна.

"Жодних порушень станом на цю годину ми не побачили. Достатньо активно відбуваються вибори. Екзит-пол іде у штатному режимі, вибори продовжуються”, - сказав він.

Член Наглядової Ради Національного екзит-полу'2019 Андрій Горбачик підкреслив, що у проведенні такого роду дослідження професіоналізм інтерв'юерів має чи не головне значення. “Це тільки на перший погляд здається, що легко когось зустріти та спитати, розповісти. Насправді це серйозна робота, яка зараз відбувається на чотирьох сотнях дільниць по всій Україні, відібраних випадковим чином. Там працюють спеціально навчені інтерв'юери, які обирають також спеціальним чином, а не тих, хто подобається, чи є компетентний або більш комунікабельний”, - сказав він.

Похибка вибірки не перевищує 2,5% для лідерів і буде в межах 0,5–1% для інших кандидатів.

Національний екзит-пол здійснюється за фінансової підтримки міжнародних донорів: Програми сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-