Звернення учасників Ініціативної групи «Першого грудня»  до українців

Звернення учасників Ініціативної групи «Першого грудня» до українців

Укрінформ
13 березня 13:00 - Оприлюднення передвиборчого звернення  до українців учасниками Ініціативної групи «Першого грудня»

Організатор:  Ініціативна група «Першого грудня».

Учасники: Мирослав Маринович - віце-ректор Українського католицького університету, дисидент, черговий головуючий Ініціативної групи «Першого грудня»;  Йосип Зісельс - керівник конгресу національних громад України, учасник Ініціативної групи «Першого грудня»; В’ячеслав Брюховецький -  почесний ректор Національного університету «Києво-Могилянська академія», учасник Ініціативної групи «Першого грудня»;  Вадим Скуратівський -  літературознавець, учасник Ініціативної групи «Першого грудня».

Довідково. Створена у двадцяту річницю референдуму Ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил.

Підсумкові матеріали:

Група “Першого грудня” закликає проголосувати за Порошенка як гаранта безпеки держави — Маринович

Ініціативна група “Першого грудня” закликає проголосувати на виборах за Петра Порошенка, який, на її переконання, найкраще гарантуватиме безпеку держави.

На цьому наголосив віце-ректор Українського католицького університету, дисидент, черговий головуючий Ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Маринович на прес-конференції в Укрінформі.

“Поки Україна має свою державу, хай і недосконалу, доти ми можемо боротися за її очищення і подальший розвиток. Натомість у країні, окупованій Росією, ми будемо боротися за права людини знову в сибірському ГУЛАГу. Тому ми обираємо безпеку в країні. По-друге, з нинішнього набору кандидатів, на нашу думку, найбільше забезпечить безпеку держави Петро Олексійович Порошенко. Тому ми й виступаємо на його підтримку і закликаємо виборців проголосувати саме за нього”, - підкреслив Маринович.

Водночас він зазначив, що “в кривих дзеркалах перегонів” важливі здобутки Порошенка зазнали спотворень.

“Ми хотіли б, щоб вчинене ним добро не було забуте. З іншого боку, ми ставимося до Петра Олексійовича небезкритично. І не раз, і навіть йому особисто, звертали увагу на його прорахунки. Отож, підтримуючи Петра Порошенка, ми розраховуємо на його здатність врахувати нелегкий досвід керівництва державою, і в екстремальних обставинах і виправити помилки минулих років”, - наголосив Маринович.

Він також зазначив, що група “Першого грудня” виступає за чесні вибори, вибори без брудних технологій, які можуть скомпрометувати нас як державу.

“Звичайно, ми усвідомлюємо, що в розпал кампанії подібні заклики можуть мати ефект відомих закликів кота Леопольда. Проте ми закликаємо усіх учасників перегонів усе-таки зауважити, що маніпуляції та нечесні прийоми творять фатальний комулятивний ефект, який обертається проти них самих. У боротьбі всіх проти всіх суспільство не вірить нікому, в тім числі й усім штабам”, - сказав головуючий Ініціативної групи.

Він закликав українців бути відповідальними, зазначивши, що “перетворення виборів на клоунаду і нищення довіри до державних інститутів — це одвічна причина нашої національної руїни”.

“Хай не станеться так цього разу. Чи ми як суспільство замислюємося над тим, у що ми перетворили один із найголовніших інструментів демократії — вибори? Передвиборчі змагання важливі, бо це нагода обговорити можливі шляхи розвитку держави і вибрати найкраще. Натомість ми перетворили кампанію на цунамі компроматів і чорного піару. Мета штабів — не переконати суспільство у правильності шляху їхнього кандидата, а знищити усіх небезпечних суперників. Це — зловживання демократією. Тому спитаймо себе чесно: чи є ми відповідальними громадянами? Чи нам, може, буде комфортніше в диктатурі? Я ставлю гострі питання, щоб ми усвідомили всі загрози”, - підкреслив Маринович.

За його словами, члени Ініціативної групи “Першого грудня” упродовж багатьох років закликали суспільство зважити на значення духовного стану суспільства і започаткувати якийсь потужний моральний рух за його оздоровлення.

“Цього не сталося, навпаки, країну сьогодні заливає бруд. Ми інфіковані ним до краю. В цих умовах, якщо немає структурованої моральної альтернативи, ми змушені вибрати безпеку країни. Адже загроза, перед якою вона стоїть, величезна”, - застеріг Маринович.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-