Підсумки роботи моніторингової місії європейських профспілок

Підсумки роботи моніторингової місії європейських профспілок

Укрінформ
14 лютого 12:00 - Європейські профспілки моніторять соціальний вимір Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Організатор: Федерація профспілок України.

Учасники: Григорій Осовий - голова СПО, голова ФПУ, віце - президент Міжнародної конфедерації профспілок; Михайло Волинець - голова КВПУ;   Антон Лєпік -  виконавчий секретар Пан'європейської регіональної ради профспілок;  Джозеф Стредула – голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок; Мирослав Хайнош - керівник міжнародного департаменту Конфедерації профспілок Словаччини; Анджей Маріан Адамчик – міжнародний секретар польського профоб’єднання «Солідарність»; Мирослав Хайнош - керівник міжнародного департаменту Конфедерації профспілок Словаччини.

Коротко. Захід, присвячений підсумкам роботи моніторингової місії  Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) та Пан'європейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ПЄРР) у Києві.

Метою приїзду місії ЄКП/ПЄРР є ознайомлення зі становищем українських працівників, зокрема факторами, які зумовлюють їх масову міграцію до країн ЄС, ходом реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у першу чергу щодо створення гідних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці, якісного громадського обслуговування, дотримання прав профспілок та трудящих тощо.

Підсумкові матеріали:

Європейська конфедерація профспілок підтримуватиме українських партнерів у боротьбі за права робітників - місія ЄС

Європейська конфедерація профспілок підтримуватиме українські профспілки у боротьбі за права робітників.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказав міжнародний секретар польського профоб’єднання “Солідарність” та представник місії Європейських профспілок в Україні Анджей Маріан Адамчик.

"Європейська конфедерація та Міжнародна конфедерація профспілок підтримують Федерацію профспілок України та Конфедерацію вільних профспілок України у боротьбі за права робітників. Ми будемо працювати разом і нашою метою є підвищення і консолідація ударної сили робітничого руху в Україні", - сказав він.

Голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок Джозеф Стредула повідомив, що роботодавці в Україні часто порушують права людини на гідну оплату праці.

"Як можна допустити таке, що на державному підприємстві в управлінців зарплата вища у 200 разів, ніж у робітників. Як може лише хтось мати європейську зарплату, а не всі робітники? Україна ж не клондайк і це має змінитися, ми підтримуємо українські профспілки", - сказав Стредула.

Він додав, що лакмусовим папірцем економічної ситуації в Україні є високий рівень трудової міграції.

"Якщо за різними оцінками до 10 мільйонів українців працюють на території ЄС на постійній або тимчасовій основі, то це дуже сумно", - додав він.

Як повідомлялося, у Києві 13–14 лютого 2019 року перебуває моніторингова місія Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) та Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ПЄРР). Серед членів місії – керівники національних профоб’єднань сусідніх держав: Польщі, Словаччини, Чеської Республіки та інших країн, де працюють українські мігранти.

Метою приїзду місії ЄКП/ПЄРР є ознайомлення зі становищем українських працівників, зокрема факторами, які зумовлюють їх масову міграцію до країн ЄС, ходом реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у першу чергу щодо створення гідних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці, якісного громадського обслуговування, дотримання прав профспілок та трудящих тощо. Саме ці питання будуть обговорюватися на зустрічах з керівниками Української держави.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-