В професії всі рівні. Презентація комунікаційної кампанії

В професії всі рівні. Презентація комунікаційної кампанії

Укрінформ
15 лютого 11:00 - Презентація комунікаційної кампанії «В професії всі рівні» 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра інформаційної політики України; Катья Тілікайнен - радниця з гендерних питань Офісу Ради Європи в Україні; Катерина Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики;  Ірина Суслова - народна депутатка України, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації.

Коротко. Міністерство інформаційної політики представить серію відеороликів про гендерну рівність в професійній діяльності. Серія відеороликів та інформаційна кампанія має на меті протидіяти стереотипам про поділ професій на «жіночі» та «чоловічі» та показати українцям, що професійність не має статі.

Серія відеороликів була відзнята на підтримку Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки.

Підсумкові матеріали:

МІП презентував серію відеороликів "В професії всі рівні"

Міністерство інформаційної політики презентувало серію відеороликів про гендерну рівність в рамках комунікаційної кампанії “В професії всі рівні”, яка має на меті протидіяти стереотипам про поділ професій на “жіночі” та “чоловічі”.

Про це заявила на презентації кампанії в Укрінформі перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Ми сьогодні презентуємо комунікаційну кампанію “В професії всі рівні”. Це серія відеороликів, присвячена надважливій темі гендерної рівності... Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала цим роликам статус соціальної реклами. Наступним кроком буде розповсюдження цього контенту - вони будуть безкоштовно надіслані українським телеканалам, кінотеатрам та просуватимуться в інтернеті", - сказала Джапарова.

Вона нагадала, що минулого року Міністерство інформаційної політики України запустило проект про європейські цінності, частиною якого є комунікаційна кампанія “В професії всі рівні”. Серія відеороликів була відзнята на підтримку Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки, а на розробку і виконання цього проект Міністерство інформаційної політики витратило близько 1 млн гривень, поінформувала перший заступник міністра.

За словами Джапарової, в рамках комунікаційної кампанії протягом лютого-березня МІП разом з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики планує проведення серії семінарів з питань дотримання гендерного балансу в публічних комунікаціях у низці українських вишів.

"Це тільки початок. Ми сподіваємося, що такі проекти приведуть до нової соціальної домовленості в нашому суспільстві, де жінки і чоловіки матимуть рівнозначне соціальне становище і рівні можливості", - зазначила Джапарова.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко у свою чергу нагадала, що у Державній соціальній програмі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року є окремий напрям щодо подолання гендерних стереотипів.

"Якраз вироблення і розповсюдження інформаційної продукції, яка підтримує державну гендерну політику, є практичною реалізацією цієї програми", - акцентувала вона.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-