69-й Берлінський міжнародний кінофестиваль:  що представлятиме Україна?

69-й Берлінський міжнародний кінофестиваль: що представлятиме Україна?

Укрінформ
5 лютого 12:00 - Участь  України у 69-му Берлінському міжнародному кінофестивалі  

Організатор: Державне агентство України з питань кіно.

Учасники: Євген Нищук - міністр культури України; Сергій Неретін - перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно; Юлія Федів - виконавчий директор Українського культурного фонду; Єгор Олесов - продюсер фільму «Гарет Джонс»; Володимир Яценко - голова Асоціації кіноіндустрії України; Вікторія Ярмощук - виконавчий директор Української кіноасоціації; Тагір Імангулов - директор ГО «Фонд Ігоря Янковського»; Анастасія Примаченко - директор БФ «Творча спадщина родини Марії Примаченко».

Коротко. Під час прес-конференції буде презентовано промо-матеріали фільму «Гарет Джонс», представлено новий дизайн українського стенду «Ukraine Is Your Destination» та оголошено перелік заходів, спрямованих на промоцію української кіноіндустрії  у рамках Берлінале.

Довідково.  «Берлінале» - це міжнародний кінофестиваль класу «А», який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу і щорічно проходить у Берліні (Німеччина).

Цьогоріч фестиваль пройде з 7 до 17 лютого. Україна на 69-му Берлінале  буде представлена створеним за підтримки Держкіно фільмом «Гарет Джонс» Агнєшки Голланд у головній конкурсній програмі фестивалю і традиційним стендом «Ukraine Is Your Destination» на Європейському кіноринку.

Підсумкові матеріали:

Світова прем’єра фільму про Голодомор "Гарет Джонс" відбудеться 10 лютого на Берлінале - Нищук

Світова прем’єра фільму “Гарет Джонс” (міжнародна назва “Mr.Jones”) відбудеться 10 лютого в рамках основного конкурсу 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це поінформував міністр культури України Євген Нищук на прес-конференції в Укрінформі.

“Для нас участь в основній конкурсній програмі одного з найвпливовіших кінофестивалів світу — це справді велика подія. “Mr.Jones” - це непересічний проект. Це копродукція з польськими і британськими партнерами. Це голлівудська режисерка Агнєшка Холланд. Це тема, що стосується однієї з найбільших трагедій, які пережив український народ, - Голодомору”, - підкреслив він.

Міністр зазначив, що головний герой фільму — валлійський журналіст Гарет Джонс - є прикладом людяності. У 1933 році з великим ризиком він приїхав до Радянського Союзу і на власні очі побачив масштабний злочин — нищення українців голодом. Та світ не хотів почути правду про цю трагедію.

“Як не дивно, все так само, як і зараз чи декілька років тому, коли працює добре фінансована ресурсна машина Кремля, яка просто не дала ходу тій інформації, яку намагався донести світові Гарет Джонс. І для нас важливо, щоб цю тему, масштаб цієї трагедії показували в кіно, документальному і особливо художньому”, - сказав керівник Мінкультури.

Нищук додав, що за часів незалежності України вийшло декілька фільмів на тему Голодомору, але роботи такого масштабу ще не було — і в плані якості, і в плані фінансування.

Він уточнив, що бюджет фільму понад 262 млн грн, з яких майже 26 млн грн - це частка України. У проекті брали участь вітчизняні продюсери, виробники та актори.

Міністр додав, що прем’єра фільму в Україні очікується наприкінці листопада і буде приурочена до Дня пам’яті жертв Голодомору.

За словами Нищука, на Європейському ринку в рамках Берлінського МКФ працюватиме Український національний стенд, ключовим елементом айдентики якого, як і на інших кіноринках 2019-го, стали мотиви Марії Приймаченко, 110-та річниця від дня народження якої відзначається цьогоріч.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-