Державна служба зайнятості: зміни та новації в наданні послуг на ринку праці

Державна служба зайнятості: зміни та новації в наданні послуг на ринку праці

Укрінформ
29 січня 10:00 - Державна служба зайнятості: зміни та новації в наданні послуг на ринку праці

Організатор: Державна служба зайнятості (Центральний апарат).

Спікер: Валерій  Ярошенко - в.о голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату).

Коротко. Спікер розкаже про новації в роботі Державної служби зайнятості, результати її діяльності за 2018 рік та пріоритетні завдання на 2019 рік.

Підсумкові матеріали:

Держслужба зайнятості поінформувала про новації у 2019 році

У 2019 році Державна служба зайнятості продовжить реформування механізмів реалізації державної політики у своїй діяльності.

Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес-конференції в Укрінформі.

«Державна служба зайнятості запроваджує індивідуальний підхід до надання послуг, змінює свою організаційну структуру, розвиває співпрацю з численними стейкхолдерами у сфері зайнятості (люди та/або організації, чиї дії та рішення можуть впливати на всю систему - ред.)», - наголосив Ярошенко.

За його словами, у 2019 році служба зайнятості розгортатиме діяльність навколо осучаснення своїх центрів та покращення контакту між роботодавцем та шукачем; впроваджуватиме заходи з метою зменшення дисбалансу на ринку праці завдяки перекваліфікації кадрів; займатиметься розробкою законодавства у сфері зайнятості. Планується також розробка ряду проектів, які б допомогли українським трудовим мігрантам повернутися на внутрішній ринок праці, сказав він.

Ярошенко також нагадав, що з 1 січня 2019 року підвищено мінімальний розмір допомоги з безробіття: громадяни з урахуванням страхового стажу і заробітної плати тепер отримуватимуть від 1440 до1630 грн, а для громадян, яким нараховуються виплати без страхового стажу і заробітної плати, розмір допомоги тепер становить від 544 до 610 грн.

Торік Дерслужба зайнятості працевлаштувала 826 тис. українців

Державна служба зайнятості у 2018 році змогла працевлаштувати 826 тисяч громадян, що на 6% більше ніж у попередньому році.

Про це в.о голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко сказав на прес-конференції в Укрінформі.

“Станом на 28 січня на обліку у Державній службі зайнятості перебуває 340 тисяч українців. Це на 45 тисяч менше, ніж якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Взагалі за 2018 рік до центрів зайнятості по всій Україні звернулося близько 2 мільйонів громадян. Хочу сказати про те, що 826 тисяч з них були працевлаштовані”, - сказав Ярошенко.

За його словами, при цьому 51% з них працевлаштовано оперативно - до надання статусу зареєстрованого безробітного.

Окрім того, службі вдалося збільшити на 10% (до 1,1 млн) кількість вакансій у своїй базі даних. Збільшилася до 200 тисяч (на 10%) кількість роботодавців, які минулого року співпрацювали з центрами зайнятості.

У системі служби зайнятості створено 83 підрозділи з рекрутингу, які сприяли працевлаштуванню понад 20 тисяч громадян. Здійснено оптимізацію структури служби, а більшість адміністративно-господарських функцій передано з базового на регіональний (обласний) рівень. Це дозволило збільшити чисельність працівників, які надають соціальні послуги - з 59% до 75% від загальної чисельності персоналу.

За даними Ярошенка, минулого року 637 тисяч осіб, які були зареєстровані як безробітні, пройшли профілювання. Півтори тисячі наших співвітчизників отримали соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту після працевлаштування. Майже 5 тисяч громадян проходили професійне навчання із застосуванням елементів дистанційного та дуального навчання.

Як наголосив в.о голови Держслужби зайнятості, у 2019 році відомство має низку пріоритетних напрямків роботи, зокрема необхідно перетворити центри зайнятості на сервісні майданчики, продовжити запровадження інституту кар'єрного радника для шукачів роботи та безробітних, інституту консультанта роботодавця.

“Розвиток електронних сервісів ми будемо продовжувати, профорієнтаційну та профдіагностичну роботу — однозначно. Сучасні інформаційні технології будемо використовувати та нарощувати”, - запевнив Ярошенко.

Окрім того, Служба цьогоріч працюватиме над розробкою механізмів зацікавлення трудових мігрантів повернутися на ринок праці України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-