Оцінка розвитку доброчинності в Україні у 2018 році

Оцінка розвитку доброчинності в Україні у 2018 році

Укрінформ
23 січня 15:30 - Оцінка розвитку доброчинності в Україні у 2018 році

Організатор: Асоціація благодійників України.

Учасники: Олександр Максимчук - Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету Національного Конкурсу «Благодійна Україна»; Марина Антонова  -  Виконавчий директор Американо-української  ділової ради; Ірина Гуцал  -  Директор МБФ «Українська біржа благодійності»; Володимир Демчак - Президент БФ «Надбужжя»; Дар’я Касьянова  - Національна директорка з розвитку програм   МБО БФ СОС Дитячі Містечка Україна; Олександр Олійник - Віце-президент Асоціації благодійників України; Юрій Пероганич - Голова правління ГО «Творча еліта України; Анжеліка Рудницька - Радник Міністра культури України; Лариса Сідельник  -  Координатор програм ВБФ «КРОНА»; Дзвенислава Чайківська  - генеральний директор  МБФ Карітас України; Владислав Шелоков  - Директор з мобілізації ресурсів та PR  МБФ Карітас України; Сергій Фоменко – лідер гурту «Мандри».

Коротко. Під час дискусії відбудеться обговорення підсумків громадського опитування «Зелена книга української доброчинності 2018» та вручення Почесної відзнаки імені Богдана та Варвари Ханенків за особливий внесок у розвиток доброчинності в Україні.

Довідково. «Зелена книга української доброчинності» - щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Стан розвитку доброчинності в Україні». Цього року дослідження було проведено Асоціацією благодійників України у партнерстві з Молодіжною агенцією «НОВІ» та спільно з Ресурсним центром «Гурт». В опитуванні взяли участь експерти у різних сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, державні і громадські діячі, журналісти, науковці, викладачі, студенти з усієї України.

Також було  проведено  відкрите опитування членів благодійних, волонтерських та інших неурядових організацій, урядовців, представників соціально-відповідального бізнесу та інших, які зробили найбільший внесок у розвиток добротворення  в Україні у 2018 році. Кожен, хто взяв участь в опитуванні, виділив по три кандидатури на відзнаку у двох номінаціях:  «Доброчинець - фізична особа» та «Доброчинець - організація, спільнота». Переможцями Почесної відзнаки стали кандидати, які отримали найбільше голосів, за підсумками опитування.

Автором «Почесної відзнаки імені Богдана і Варвари Ханенків» є МБФ «Українська родина» (проект «Друзі Ангелів»), виробник ТМ «Фабрика Ангелів».

Додаткова  інформація за електронною адресою: vbo.abu@gmail.com, або за тел.: 067-164-04-11.

Підсумкові матеріали:

Експерти відзначають зростання рівня благодійності в Україні

Експерти констатують, що рівень розвитку доброчинності в Україні зростає.

Про це під час дискусії в Укрінформі на тему "Оцінка розвитку доброчинності в Україні у 2018 році" сказав президент Асоціації благодійників України, голова оргкомітету національного конкурсу «Благодійна Україна» Олександр Максимчук.

“Сьогодні Асоціація благодійників всьоме презентує своє експертне дослідження щодо стану благодійності. Цього року ми залучили більше громадськості, у нас було 122 представника громадськості, з них ми вибрали 55 експертів, це представники благодійного середовища, медійники”, - зазначив Максимчук.

За його словами, за результатами опитування, як і в минулі роки, експерти відзначають позитивний розвиток благодійності в Україні.

Також він підкреслив, що експерти наголошують на необхідності ухвалення закону про відсоткову філантропію.

Водночас, як зазначив віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник, згідно з результатами експертного опитування, всього 15-20% українського суспільства займається доброчинністю. Тобто рівень залучення людей, які регулярно займаються благодійною чи волонтерською діяльністю, низький.

Крім того, Асоціація благодійників України за результатами опитування “Зелена книга української доброчинності” провела церемонію вручення Почесних відзнак імені Богдана та Варвари Ханенків за особливий внесок у розвиток доброчинності в Україні.

«Зелена книга української доброчинності» - щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Стан розвитку доброчинності в Україні». Цього року дослідження було проведено Асоціацією благодійників України у партнерстві з молодіжною агенцією «НОВІ» та спільно з ресурсним центром «Гурт». В опитуванні взяли участь експерти у різних сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, державні і громадські діячі, журналісти, науковці, викладачі, студенти з усієї України.

Також було проведено відкрите опитування членів благодійних, волонтерських та інших неурядових організацій, урядовців, представників соціально-відповідального бізнесу та інших, які зробили найбільший внесок у розвиток добротворення в Україні у 2018 році. Кожен, хто взяв участь в опитуванні, виділив по три кандидатури на відзнаку у двох номінаціях: «Доброчинець - фізична особа» та «Доброчинець - організація, спільнота». Переможцями стали кандидати, які отримали найбільше голосів за підсумками опитування.

Автором «Почесної відзнаки імені Богдана і Варвари Ханенків» є МБФ «Українська родина» (проект «Друзі Ангелів»), виробник ТМ «Фабрика Ангелів».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-