Людина року -  2018. Хто став лауреатом?

Людина року - 2018. Хто став лауреатом?

Укрінформ
15 січня 14:00 - Оголошення лауреатів ХХІІІ загальнонаціональної програми «Людина року-2018»

Організатор: Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «Людина року».

Учасники:  Аркадій Райцин – генеральний директор загальнонаціональної програми «Людина року»; Анатолій  Кінах – голова Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року», президент Українського союзу промисловців і підприємців; Михайло Резнік – Надзвичайний та Повноважний посол України; Павло Козирєв – голова асоціації малих міст України; Михайло Поживанов – голова ГО «Фонд муніципальних реформ «Магдебурзьке право».

Коротко. Під час прес-конференції Генеральна дирекція загальнонаціональної програми «Людина року» повідомить підсумки експертного опитування за 2018 рік та озвучить імена кращих представників української еліти, які за свої професійні досягнення у 2018 році визначені лауреатами 23-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2018» у 18 професійних номінаціях. Програма передбачає присудження титулу «Людина року» найбільш видатним особистостям, які досягли значних успіхів у найважливіших для України сферах професійної і громадської діяльності.

Крім того, буде оголошено імена володарів міжнародних та спеціальних премій, присуджених за 2018 рік Вищою Академічною Радою програми.

Довідково. Щорічно міжнародні та спеціальні премії присуджуються відомим політикам та суспільним діячам міжнародного масштабу, авторитетним дипломатам і меценатам, видатним представникам культури та мистецтва за їх внесок у розбудову України.

Підсумкові матеріали:

Ада Роговцева отримає Спеціальну премію ім.М.Вороніна «За високий стиль життя»

Вища Академічна Рада загальнонаціональної програми «Людина року» присудила легендарній українській акторці театру та кіно Аді Роговцевій щорічну Спеціальну премію ім.М.Вороніна «За високий стиль життя» за 2018 рік.

Як повідомив генеральний директор програми «Людина року» Аркадій Райцин на прес-конференції в Укрінформі, премію буде вручено під час проведення 23-ї урочистої церемонії 23 березня у Національній опері Україні.

“Буде вручено іменну премію нашого відомого співвітчизника Михайла Вороніна, найбільш відомого кутюр’є України та відомого гуманіста, видатній українській акторці, Герою України, народній артистці України Аді Роговцевій. Це дуже справедливий вибір”, - сказав Райцин.

За його словами, Вища Академічна Рада також заснувала іменну премію ім.Геннадія Книшова «За вірність гуманістичним ідеям та примноження загальнолюдських цінностей» та присудила її доктору медичних наук, професору, академіку Національної академії медичних наук України, за спеціальністю “трансплантологія” Олександру Никоненку.

Щорічну Міжнародну премію «За видатний внесок в розвиток культури та мистецтва України» за 2018 рік присуджено народному артисту Республіки Білорусь – Анатолію Ярмоленку, Міжнародну премію в галузі культури та мистецтва - народній артистці Казахстану Розі Римбаєвій.

За словами Надзвичайного та Повноважного посла України Михайла Резніка, міжнародну премію в галузі дипломатії отримає Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Герміне Поппелер , а Міжнародну премію “За значний внесок у розвитку партнерських дружніх та економічних відносин з Україною “ - Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед аль-Каабе.

Голова асоціації малих міст України Павло Козирєв назвав імена претендентів на низку номінацій у рамках загальнонаціональної програми «Людина року» . Так, за його словами, на звання “Регіональний лідер року” можуть розраховувати Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук та Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

“Міським головою року” може стати міський голова Мукачева (Закарпатська обл.) Андрій Балога, міський голова Ніжина (Чернігівська обл.) Анатолій Лінник та міський голова Покровська (Донецька обл.) Руслан Требушкін. У номінації “Лідер об’єднаної територіальної громади року” є імена голови Новоспаськіської ОТГ Луганської обл. Вадима Гаєва, голови Новоукраїнської ОТГ Кіровоградської обл. Олександра Корінного та голови Тетіївської ОТГ Київської області Руслана Майструка.

"Я хочу представити вам номінації “Спортсмен року” та “Телевізійний журналіст року”. Так от, наше експертне середовище на 23 загальнонаціональну програму "Людина року" по цих номінаціях запропонувала та обрала ведучу інформаційно-аналітичної програми “Сьогодні” на телеканалі "Україна" Ольгу Грицик, ведучу ток-шоу “Микола Вересень та Світлана Орловська” на телеканалі “Прямий” Світлану Орловську та ведучого “Прайм-тайм” на каналі “112 Україна” Володимира Полуєва”, - сказав голова ГО «Фонд муніципальних реформ "Магдебурзьке право" Михайло Поживанов.

За його словами , “Спортсмени року" - Олімпійський чемпіон з фрістайлу 2018 року Олександр Абраменко, Чемпіонка світу з дзюдо Дар’я Білодід, а також абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі Олександр Усик.

Як зазначив голова Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року», президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, метою загальнонаціональної програми «Людина року» є пошук кращих представників української еліти. “Ми упевнені, що ті кришталі, які ми шукаємо у нашому суспільстві, в тих чи інших сферах, будуть прикладом для інших. ...Ми таким чином підсилюємо і показники розвитку країни і створюємо баланс між мораллю та прибутком, формуємо не тільки економічну "подушку" для держави, а й високоморальне та духовне здорове суспільство. Я сподіваюся, що нам це вдається”, - підкреслив він.

У лауреатському переліку 23-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2018» представлені 17 регіонів України.

За роки існування програми володарями почесного титулу “Людина року" стали 411 переможців у національних номінаціях і 119 володарів міжнародних та спеціальних премій програми.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-