Стратегія створення ефективних ринків енергетики та комунальних послуг України

Стратегія створення ефективних ринків енергетики та комунальних послуг України

Укрінформ
27 грудня 14:00 - Стратегія створення ефективних ринків енергетики та комунальних послуг

Організатор: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Учасники: Оксана Кривенко - голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; Максим Білявський - експерт Центру Разумкова.

Коротко. Голова НКРЕКП презентує стратегію Регулятора по створенню ефективних ринків енергетики та комунальних послуг України, зокрема, розповість про короткотермінові, середньострокові та довгострокові заходи націлені на досягнення даної мети.

Підсумкові матеріали:

Електропостачальники відмовляються працювати з водоканалами через низьку платіжну дисципліну - голова НКРЕКП

Постачальники електричної енергії відмовляються працювати з водоканалами через низьку платіжну дисципліну таких підприємств.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко.

"Ситуація склалася таким чином, що постачальники, розуміючи негативну дисципліну платежів з боку водоканалів, не хочуть на сьогодні з ними працювати. Якщо споживач вчасно сплачує за електричну енергію, то за такого споживача будуть боротися усі постачальники. Будь-який товар має сплачуватися вчасно і у повному обсязі", - наголосила Кривенко.

Вона нагадала, що в Україні на сьогоднішній день 683 постачальники зареєструвалися у реєстрах операторів систем розподілу електроенергії, а НКРЕКП уже видала ліцензії для 226 компаній.

Кривенко підкреслила, що за умови платіжної дисципліни водоканали не матимуть проблем із постачанням електроенергії після запровадження ринку електричної енергії.

"Мінімально зареєстрована на сьогодні кількість постачальників на певному регіоні - 16, максимальна - 43. Вибір є, питання тільки у платіжній дисципліні", - сказала Кривенко.

НКРЕКП повністю готова до старту ринку електроенергії з 1 липня - Кривенко

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), не бачить перешкод для вчасного запровадження ринку електричної енергії з 1 липня 2019 року.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала голова НКРЕКП Оксана Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З боку регулятора прийнято майже 100% всіх необхідних документів для вчасного запуску повномасштабного ринку електричної енергії. Свідченням цього є старт роздрібного ринку з 1 січня 2019 року, для якого немає жодних перешкод. До 1 липня буде певна обмеженість конкурентних умов на цьому ринку, яка буде визначатися маржею постачальника, що у кінцевому складі становить близько 2,7% від кінцевої ціни. В рамках цієї маржі можлива конкуренція на роздрібному ринку", - сказала Кривенко.

Вона підкреслила, що регулятор повністю готовий до старту ринку електричної енергії. Кривенко також додала, що є низка питань, які ще не врегульовані урядом, але висловила сподівання, що відтермінувань запровадження ринку не буде.

"Я впевнена, що без постачальника електричної енергії не залишиться жодне підприємство чи споживач. Законом про ринок електричної енергії передбачено, що для таких споживачів на Укрінтеренерго покладена функція постачальника останньої надії. Отже, ця компанія має забезпечити електричною енергією будь-кого, хто звернеться", - сказала Кривенко.

За її словами, сьогодні НКРЕКП надасть рекомендації щодо умов оплати постачальнику останньої надії.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-