Перемоги та поразки в боротьбі за права переселенців у 2018 році. Рейтинг програми «Радник з питань ВПО»

Перемоги та поразки в боротьбі за права переселенців у 2018 році. Рейтинг програми «Радник з питань ВПО»

Укрінформ
27 грудня 15:00 - 2018. Перемоги та поразки в боротьбі за права переселенців. Рейтинг програми «Радник з питань ВПО»

Організатор: Програма «Радник з питань ВПО».

Учасники: Георгій Тука  - заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Євген Кривошеєв - заступник начальника відділу організації надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам та вирішення питань депортованих осіб Міністерства соціальної політики України; Валерія Вершиніна -  менеджерка програми «Радник з питань ВПО»; Олександра Магурова - радниця з питань ВПО в Київській області; представники профільних міністерств.

Коротко. Учасники прес-конференції   презентують рейтинг подій у сфері захисту переселенців, які сталися у 2018 році, а також своє бачення необхідних рішень, які вже наступного року мають бути ухвалені державою заради відновлення справедливості.

Під час заходу ви матимете можливість дізнатись про позитивні та негативні події, які вплинули на життя більше 1,5 млн переселенців в Україні у році, що минає.

Довідково. Програма «Радник з питань ВПО» здійснюється канадською неурядовою організацією Stabilization Support Services завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

Підсумкові матеріали:

Майже 8 тисяч дітей в Україні вже отримали статус постраждалих від воєнних дій

Станом на початок грудня майже 8 тисяч осіб отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла радниця з питань внутрішньо переміщених осіб в Київській області, учасник програми «Радник з питань ВПО» Олександра Могурова.

"Я вважаю дуже важливим досягненням, що Україна зробила цей крок і офіційно на початок грудня 7984 дитини отримали статус (постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів - ред). За грудень ведуться ще підрахунки, однак я думаю, що вже не менше 10 тисяч дітей мають статус по Україні, вже не залишилось жодного регіону, в якому б не було дітей, яким не надано офіційно статус. І тепер на міжнародній арені ми можемо говорити в тому числі і про те, що в Україні більше 10 тисяч дітей тільки на сьогоднішній день офіційно визнано такими, що постраждали від збройної агресії Росії", - заявила вона.

Могурова відмітила, що в розрізі регіонів найбільше дітей оримало статус в Донецькій, Луганській та Волинській областях.

При цьому вона зауважила, що за різними оцінками міжнародних організацій, близько 500 тисяч дітей мають право на цей статус.

"Небагато людей знають про можливість отримати цей статус, багато хто не бачить сенсу отримувати його. Люди також стикаються з усними відмовами на місцях", - додала Могурова.

У квітні 2018 року уряд затвердив Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Документом визначено механізм надання зазначеного статусу.

Право на отримання статусу має дитина, яка внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів: отримала поранення, контузію, каліцтво; зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства; була викрадена або незаконно вивезена за межі України; залучалася примусово до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань, утворення яких не передбачене законом; незаконно утримувалася, у тому числі в полоні.

Програма «Радник з питань ВПО» здійснюється канадською неурядовою організацією Stabilization Support Services завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-