«WikiLegalAid». Презентація довідково-інформаційної платформи правових консультацій

«WikiLegalAid». Презентація довідково-інформаційної платформи правових консультацій

Укрінформ
13 грудня 10:00 - Презентація довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid» 

Організатор: Координаційний центр з надання правової допомоги.

Учасники: Іванна Смачило - заступник міністра юстиції України; Денис Чернишов - заступник міністра юстиції України; Олексій Бонюк - директор Координаційного центру з надання правової допомоги; Оксана Кікоть -  менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні»; найактивніші члени авторського колективу (експертної групи з питань забезпечення належного функціонування довідково-інформаційної платформи правових консультацій "WikiLegalAid").

Коротко. Під час заходу буде представлена інформаційна база, що функціонує за принципом відомої «Wikipedia», поповнюється правовими консультаціями з різних тем, що відповідають реальним запитам клієнтів системи, які приходять до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах країни, дає можливості для громадян отримати актуальні вичерпні правові консультації, щоб сприяти посиленню правової спроможності та правової обізнаності громадян.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid

У столиці представили інформаційну базу WikiLegalAid, що функціонує за принципом Wikipedia та створена для посилення правової обізнаності громадян.

Презентація довідково-інформаційної платформи відбулася в Укрінформі.

Як зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, платформа WikiLegalAid створена за підтримки міжнародних партерів та Міністерства юстиції.

Він наголосив, що база правових консультацій WikiLegalAid істотно відрізняється від схожих правових систем, оскільки містить відповіді на запитання, з якими найчастіше звертаються люди до системи безоплатної правової допомоги (БПД).

Він наголосив, що за даними Координаційного центру безоплатної правової допомоги, з 2013 року вже понад 2 млн громадян звернулися за безоплатною правовою допомогою.

“Ця платформа також містить правові консультації, які відносяться поки що до неіснуючої галузі законодавства України, а саме - poverty low, якщо буквально перекласти — законодавство щодо подолання бідності”, - сказав Бонюк.

За словами заступника міністра юстиції Дениса Чернишова, презентована база містить консультації щодо 1400 питань, які найчастіше ставлять клієнти БПД.

“Ця система запроваджується для того, щоб людям стало простіше отримувати правову допомогу, щоб їм було простіше при вмінні користування інтернетом швидко досягнути своєї мети, а саме — отримати консультацію в правовому полі. Це значно розвантажить працівників БПД та дозволить залучити до надання послуг значно більшу кількість людей і зрозуміло, що буде кращий результат”, - зазначив Чернишов.

Він також додав, що окрім правових консультацій база містить зразки документів та приклади їх заповнення.

“Ця база значно підвищить правову обізнаність громадян, а підвищення правової обізнаності — це одне з головних завдання Міністерства юстиції”, - сказав заступник міністра юстиції, висловивши впевненість, що перелік правових питань та консультацій у базі будуть розширюватися.

Водночас менеджер проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні” Оксана Кікоть наголосила, що створення WikiLegalAid - це результат роботи великої кількості людей: понад 200 авторів, які пишуть та оновлюють консультації бази, команди Координаційного центру з надання правової допомоги та команди правових клубів “Провокатор”.

“Наразі з відкриттям цієї системи для громадськості система безоплатної правової допомоги не тільки буде забезпечувати якість правових консультацій, а також забезпечить доступ до цифрових консультацій усіх охочих та виконає ще одне завдання - посилення правової спроможності громадян”, - наголосила Кікоть.

За її словами, з відкриттям цієї бази люди в Україні отримають ще один інструмент , аби дізнаватися про свої права та захищати їх.

Кікоть також назвала символічною презентацію WikiLegalAid саме у Всеукраїнський тиждень права, що проходить в Україні з 10 до 16 грудня.

Бонюк наголосив, що користуватися базою можна безкоштовно. 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-