«Сталевий хрест непереможних»: нагородження знаком народної пошани

«Сталевий хрест непереможних»: нагородження знаком народної пошани

Укрінформ
4 грудня 10:00 - Третє  нагородження знаком народної пошани «Сталевий хрест непереможних» 

Організатори: Укрінформ; ВТО «Орден».

Спікер: Олександр Сопов - директор ВТО «Орден».

Коротко.  За рішенням Нагородної ради,  під час заходу нагороди  отримають 32 героя.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі відбулося нагородження 32 учасників бойових дій знаком народної пошани «Сталевий хрест непереможних» 

У Києві відбулося третє нагородження 32 українських воїнів вищою громадською бойовою нагородою - орденом «Сталевий хрест непереможних», який вшановує героїв АТО. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Це вже третє нагородження знаком народної пошани «Сталевий хрест непереможних», яка символізує вдячність нашим захисникам», - сказав директор ВТО «Орден», автор 10 знаків державних нагород України і «Відкритої нагородної системи» Олександр Сопов.

Він зауважив, що це не державна нагорода, це нагорода від народу, «нагорода, яка не продається і не видається по знайомству».

Сопов повідомив, що є нагородна рада «Сталевого хреста непереможних», яка дуже уважно розглядає претендентів на ордени. 

«Цю нагороду отримують лише герої», - наголосив він.  

Ордени «Сталевий хрест непереможних» вручав ініціатор створення нагороди - доброволець, учасник АТО, голова Рівненської районної ради Микола Сальчук.

«Люди, яких нагороджують, пишуть новітню історію України. Я певен, що через кількасот років їх будуть вшановувати так, як зараз вшановують козаків, воїнів УПА», - підкреслив Сальчук.

Нагороди отримали 32 герої, двоє - посмертно. Зокрема, нагороду Ільгара Багірова «Балу», який загинув 30 вересня 2014 р. під час проведення розвідки в районі смт Центральний (Луганська область), отримала його вдова. Він відстрілювався до останнього набою, потім підірвав ручною гранатою себе та ворогів, які намагалися взяти його у полон. Також посмертну нагору Олександра Дереша, який загинув 22 серпня 2016 р. під час виконання чергового бойового завдання, отримала його мати.

Нагороди, крім учасників АТО, вручили також медикам та волонтерам. Зокрема, боєць-парамедик Надія Богович, Руслан Король, лікарі Анатолій Козій та Олег Скворцев, які і зараз знаходяться на передовій і рятують життя не лише військових, а також надають допомогу місцевому населенню. 

Серед нагороджених, зокрема, були представники розвідки, ім'я яких не розголошували, учасник національної збірної «Invictus Games» 2018 року Усач Андрій. Організатори заходу звернулись до громадян України з проханням пропонувати кандидатури людей, які, на їхню думку, гідні отримати громадську бойову нагороду. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-