Муніципальна соціальна мережа «Спільно» . Презентація  Інтернет-платформи

Муніципальна соціальна мережа «Спільно» . Презентація Інтернет-платформи

Укрінформ
24 жовтня 11:00 - Презентація нової Інтернет-платформи для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством (Муніципальна соціальна мережа «Спільно») 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Співорганізатор: ГО «Укрмедіа».

Учасники: Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА, модератор; Олег Чеславський -  голова ГО «Укрмедіа», модератор; Олександр Деніс - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Наталія Петрова - начальник відділу комунікацій з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Олексій Коваленко - голова Громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства», лідер Київської громадської платформи НУО; Віталій Якушев - операційний директор консалтингової компанії у сфері кібербезпеки «10Guards»; Олександр Янзюк - начальник відділу з питань децентралізації Київської міської ради.

Довідково. В рамках реалізації проекту з Офісом Ради Європи в Україні «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» в партнерстві з громадською організацією «Укрмедіа», в столиці планується впровадження нової Інтернет-платформи для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством (Муніципальна Соціальна Мережа «Спільно» www.spilno.org). Передбачається, що Платформа стане корисним інтерактивним помічником  активної громадськості, максимально об'єднає всі міські інструменти демократії участі на одному е-ресурсі та базуватиметься на принципах взаємоповаги, діалогу та порозуміння між владою та організаціями громадянського суспільства.

Серед  набору функцій мережі - можливість створити персональну сторінку організації, вести власний блог, інформувати учасників про свою активність, а  згодом запропонувати ініціативу, ідею, проект, пропозицію, знайти однодумців, партнерів, волонтерів, спонсорів, отримати консультацію від представників влади та багато іншого.

Підсумкові матеріали:

У Києві запустили муніципальну соціальну мережу "Спільно"

В Укрінформі відбулася презентація нової інтернет-платформи для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством.  

Як повідомив під час прес-конференції голова ГО "Укрмедіа" Олег Чеславський, муніципальна соціальна мережа "Спільно" стане корисним інтерактивним помічником активної громадськості та максимально об'єднає всі міські інструменти демократії на одному е-ресурсі.

"Ми презентуємо нашу розробку - це онлайн-платформа, яку ми створювали для діалогу і співпраці з владою. Проблема, яка сьогодні існує, це те, що у нас погано побудоване взаєморозуміння в суспільстві і деколи ми не бачимо проблем, які стосуються всієї нашої країни. Саме для цього ми намагаємося створити реєстр активних громадян, реєстр неурядових організацій, місцевих органів влади, суспільно-відповідального бізнесу для обміну інформацією та комунікацією", - сказав Чеславський. 

За його словами, платформа дає можливість створити персональну сторінку організації, вести власний блог, інформувати учасників про свою активність, а згодом запропонувати ініціативу, ідею, проект, пропозицію, знайти однодумців, партнерів, волонтерів, спонсорів та отримати консультацію від представників влади. 

"На сьогодні вже готовий кабінет користувача, може зареєструватися будь-який громадянин України, який отримає можливість в своєму кабінеті розміщувати інформацію про свою діяльність, зможе створювати свій блог, вести стрічку новин, публікувати анонси. Аналогічні можливості отримують і громадські організації, тобто кожна організація може створити сторінку безкоштовно і вести там свою діяльність", - додав він.

Як зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда, створена платформа посилить комунікацію влади з громадськістю. 

"Це модель, де громадські організації, які існують в місті Києві можуть між собою об'єднуватись і спілкуватися по напрямках і надавати пропозиції для влади. У Києві офіційно зареєстровано 15 тисяч громадських організацій і для нас дуже важливо зрозуміти бачення громадських активістів щодо розвитку міста Києва. Нам важко зорієнтуватися в основних напрямках, якими займаються громадські організації, тому для нас ця платформа є ефективним механізмом для спілкування. З боку громадських організацій ця платформа буде ще більш актуальною, тому що дасть можливість об'єднатися громадському сектору", - наголосила Хонда.  

Нова інтернет-платформа для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством (Муніципальна соціальна мережа "Спільно" www.spilno.org) впроваджується у рамках реалізації проекту з Офісом Ради Європи в Україні "Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні" в партнерстві з громадською організацією "Укрмедіа". 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-