Фінансовий ринок напередодні виборів: ризики та можливості

Фінансовий ринок напередодні виборів: ризики та можливості

Укрінформ
26 вересня 13:00 - Фінансовий ринок напередодні виборів: ризики та можливості

Організатор: Об'єднання учасників фінансового ринку.

Учасники: Богдан Абрамкін  -  Всеукраїнська спілка аварійних комісарів; Сергій Бірюк  - ГО «Асоціація юристів фондового ринку»; Вікторія Волковська  -  Асоціація «Об’єднання фінансових установ»; Наталія Гудима - Національна асоціація страховиків України; Василь Дарков  - ГО «Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг «Страховий захист»; Петро Козинець - Національна асоціація кредитних спілок України; Валентина Левченко - Всеукраїнська професійна організація «Спілка аудиторів України»; Марина Масіч - Асоціація «Українське об’єднання лізінгодавців»; Антоніна Паламарчук - Асоціація «Бюро кредитних історій України»; Євген Петрик  - ГО «Українська професійна асоціація по захисту інвесторів, кредиторів та страхувальників»; Андрій Рибальченко - Українська асоціація інвестиційного бізнесу; Тетяна Сальнікова - Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів; Михайло Стрельніков - ВГО «Фінансова грамота України»; Сергій Тарасов - Ліга страхових організацій України;  В’ячеслав Черняховський - Асоціація «Страховий бізнес»; Тетяна Шевкун - Національна асоціація недержавних пенсійних фондів України та адміністраторів недержавних пенсійних фондів.

До участі запрошені: народні депутати, представники органів регулювання, представники міжнародних проектів та ЗМІ.

Питання до обговорення:

Підсумки діяльності фінансового ринку у I півріччі 2018 року: розвінчуємо міфи.

Перспективи та нові шляхи розвитку фінансового ринку.

Реальні механізми захисту прав споживачів фінансових послуг.

Довідково. До складу Об'єднання учасників фінансового ринку входить 16 профільних асоціацій та об'єднань учасників небанківського фінансового ринку. Мета ОУФР - об'єднати зусилля для ефективного реформування небанківського фінансового сектору та створення належних умов для його розвитку.

Підсумкові матеріали:

В Україні зросли обсяги кредитування - експерт

У першому півріччі 2018 року в Україні зафіксовано зростання обсягів кредитування на 14,7 відсотка порівняно з відповідним періодом торік. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила генеральний директор Асоціації «Об’єднання фінансових установ» Вікторія Волковська, повідомляє кореспондент агентства.  

"Недержавні фінансові установи видали кредитів населенню, а також малому та середньому бізнесу в обсязі 22 млрд грн. Це на 14,7% більше, ніж за аналогічний період 2017 року", - сказала Волковська.

Лізингодавці уклали договорів фінансового лізингу на 11 млрд грн, що на 92% перевищує аналогічні показники торік.

Обсяг послуг з факторингу, які надавали фінансові компанії у першому півріччі, зріс на 14 млрд грн, продемонструвавши приріст у 9,8% порівняно з 2017 роком.

Страховими компаніями було надано послуг населенню на суму 8,6 млрд грн (приріст - 22,7%), підприємствам - на 7,7 млрд грн (приріст - 15,6%).

Страхові виплати населенню у першому півріччі 2018 року становили 3 млрд грн, що на 25,2% більше, ніж за перше півріччя 2017 року. Страхові виплати підприємствам за перше півріччя сягнули 2,9 млрд грн, з приростом 29,5% проти 2017 року.

В Україні за перше півріччя 85 компаній виведені з ринку фінансових послуг   за порушення - Волковська

У січні - червні 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) вивела з ринку цінних паперів  за порушення 85 піднаглядних установ.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала генеральний директор Асоціації «Об'єднання фінансових установ» Вікторія Волковська, повідомляє кореспондент агентства.

"Лише в першому півріччі було виведено з ринку за різні порушення 85 компаній. У 2017 році Нацкомфінпослуг вивела з ринку 170 піднаглядних установ", - зазначила Волковська.

Зокрема, у січні - червні поточного року найбільше було виведено з ринку ломбардів - 27, фінансових компаній - 26, юридичних осіб - лізингодавців - 16, страхових компаній - 6, кредитних спілок - 6, недержавних пенсійних фондів - 2.

Вона також повідомила, що за підсумками першого півріччя поточного року в Україні на фінансовому ринку працювало 2012 компаній.

Нормативна база, що регулює діяльність ринку, складається з 15 профільних законів, 15 постанов Кабінету міністрів та понад 50 інших підзаконних актів.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-