Подолання корупції в Україні. Політико-правові проблеми

Подолання корупції в Україні. Політико-правові проблеми

Укрінформ
26 липня 13.00 - Політико-правові проблеми подолання корупції в Україні

Організатор: Українське юридичне товариство.

Учасники: Володимир Василенко - Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор юридичних наук, аудитор НАБУ; Павло Жебрівський  - аудитор НАБУ; Ігор Попов - народний депутат України, заступник голови Комітету ВР України з питань запобігання і протидії корупції; Олег Березюк - голова Українського юридичного товариства; Микола Гімон, Анна  Бучик, Лариса Мороз - судді  Касаційного адміністративного суду у складі Верховного СудуМихайло Шумило - начальник правового управління Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду; Микола Сірий - кандидат юридичних наук; Станіслав Батрин - кандидат юридичних наук, керівник проекту «Відкритий Суд»; Михайло Басараб - кандидат політичних наук; Олексій Баганець - кандидат юридичних наук, заступник генерального прокурора України 2014-2015 рр;  Микола Голомша -  заступник генерального прокурора України 2014-2015 рр.;  Андрій Стельмащук - керуючий партнер юридичної фірми «Василь Кисіль і партнери»;  Валерій Скузін - генерал-майор СБУ в запасі, ГО «Міжнародне бюро по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю»; Василь Шакун - доктор юридичних наук, академік Національної академії правових наук України; Роман Трофименко - офіцер з особливих доручень СБУ; Євген Пташник - підполковник Збройних сил України в запасі, екс-командир батальйону «Айдар»;  Іван Петухов - Голова Правління Національної асамблеї України;  Юрій Мартиненко - полковник МВС в запасі;  Борис Базилевський - Надзвичайний і Повноважний Посол України;  Микола Селюк - полковник Збройних сил України в запасі;  Ілля Могила - адвокат;  Олександр Хлонь - кандидат психологічних наук;  Олег Баулін - кандидат юридичних наук.

Коротко. Під час  обговорення будуть порушені питання вдосконалення чинного законодавства України,  а також покращення роботи правоохоронних органів, що ведуть боротьбу з корупцією.

Підсумкові матеріали:

Аудитори НАБУ хочуть законодавчих уточнень щодо свого статусу

Комісія аудиторів Національного антикорупційного бюро України хоче внести зміни в закон про НАБУ, якими буде уточнено їх статус.

Про це сказав аудитор НАБУ Павло Жебрівськийна круглому столі в Укрінформі, присвяченому політико-правовим проблемам подолання корупції в Україні.

"З приводу НАБУ і комісії по зовнішньому оцінюванню НАБУ. На жаль, законодавець у 26 ст. закону про НАБУ тільки оговорив, що є аудитори, які мають провести аудит. Якщо ми втрьох (працюємо - ред.) на волонтерських засадах, ми не знаємо, де ми маємо бути, ми не знаємо чи має бути з нами укладений трудовий договір. Ми не розуміємо, які наші права та обов'язки, які наслідки для НАБУ, чи керівництва НАБУ у випадку недопущення нас до всіх процедур. Чи має бути у нас патронатна служба. ...Ми підготували зміни до закону про НАБУ, де виписали всі ці речі, і передали в три інституції - до ВР, Кабміну і до Адміністрації Президента, від кого делеговані аудитори. Я сподіваюся, що у вересні Комітет ВР (з питань запобігання і протидії корупції - ред.) виступить ініціатором прийняття цього закону", - сказав Жебрівський.

За його словами, якщо до кінця вересня не буде прийнято змін, то він планує подати у відставку. "Тому що займатися незрозуміло чим, я думаю, непотрібно", - сказав Жебрівський.

Він поінформував, що зараз група аудиторів працює над регламентом про аудит, який буде презентовано Комітету ВР з питань запобігання корупції та іншим зацікавленим органам.

Жебрівський зазначив, що така інституція як НАБУ, безперечно має бути, і перевірка його та рекомендацїї стосовно поліпшення фукціонування установи аудитори зроблять та нададуть.

Як повідомлялося, 19 червня Президент України Петро Порошенко призначив колишнього очільника Донецької ВЦА Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ. Від Верховної Ради на посаду аудитора НАБУ 7 червня було обрано  українського правозахисника Володимира Василенка. Від Кабінету міністрів у травні 2017 року на посаду аудитора НАБУ було обрано правозахисника Михайла Буроменського. 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-