Підписання Меморандуму про взаємодію щодо реформи первинної медичної допомоги

Підписання Меморандуму про взаємодію щодо реформи первинної медичної допомоги

Укрінформ
3 липня, 14.00 - Підписання Меморандуму про взаємодію щодо реформи первинної медичної допомоги.

Організатори: Українська асоціація розвитку інформаційних технологій в медицині (УАРІТМ), Українська Асоціація сімейної медицини (УАСМ), Асоціація об'єднаних громад (АОТГ).

Учасники: Віталій Осташко - голова УАРІТМ; Валентина Полтавець - директор АОТГ; Лариса Матюха - президент УАСМ.

Коротко. Асоціація об’єднаних територіальних громад, Українська Асоціація сімейної медицини та Українська асоціація розвитку IT в медицині об’єднують свої зусилля, маючи на меті покращення доступності медичної допомоги у сільській місцевості шляхом залучення сучасних технологій, зокрема телемедицини.

Першим практичним кроком на шляху реалізації спільної ініціативи буде підписання Меморандуму.

Підсумкові матеріали:

Три асоціації підписали меморандум про сприяння розвитку реформи медицини у сільській місцевості

В Укрінформі, у вівторок, 3 липня Українська асоціація розвитку інформаційних технологій в медицині (УАРІТМ), Українська Асоціація сімейної медицини (УАСМ), Асоціація об'єднаних громад (АОТГ) підписали меморандум про покращення доступності медичної допомоги у сільській місцевості шляхом залучення сучасних технологій, зокрема телемедицини.

«Ми, як представники ОТГ зацікавлені в тому, щоб допомогти нашим громадам в процесі медичної реформи, яку підтримують ОТГ. Але вони теж очікують допомогу і не лише ресурсами, чи грошима, а рішеннями, як організувати надання якісних медичних послуг , як в сільській, так і в міській місцевості», - сказала на прес-конференції директор АОТГ Валентина Полтавець.

Як зазначила, на прес-конференції голова Української асоціації сімейної медицини Лариса Матюха, якість надання первинної допомоги в сільській місцевості залежить в тому числі і від вмотивованості лікаря, і від організації роботи первинної ланки в сільській місцевості.

Учасники прес-конференції наголосили на необхідності підняття рівня якості надання медичних послуг у сільській місцевості та впровадженні інформаційних технологій на первинну ланку. Також у спільному зверненні асоціацій було зазначено, що напрацьовані концептуальні засади концептуальні засади впровадження інформаційних технологій в українську медицину буде запропоновано уряду. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-