Кращі практики Громадського бюджету столиці

Кращі практики Громадського бюджету столиці

Укрінформ
26 червня, 15:00 - «Кращі практики Громадського бюджету столиці».

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Сергій Лобойко - радник першого заступника голови КМДА, голова Центру розвитку інновацій, групи Е-демократія Реанімаційного Пакету Реформ, співкоординатор Громадського бюджету Києва; Анна Куценко - директор Київського молодіжного центру; Світлана Пустова -  автор проекту «Фестиваль молодіжних ініціатив «YouthDay»; Наталія Локтіонова - співавтор проекту #КиївЗаговоритьАнглійською»;  Антоніна Іващук - автор проекту «Освітній проект Kyiv Radio School»; Олексій Коваленко - автор проектів «ZOO-урок» та «Лікування пам'ятки природи «Дуб Шевченка» в парку «Березовий Гай»; Олена Медведенко - автор проектів «Реконструкція міської «Зони Здоров'я» на Лівому березі Дніпра» та «Скейт парк на березі Дніпра»; Ірина Тимошенко - автор проекту «Заміна старого ліфта поліклініки вул. Ентузіастів, 49»; Олексій Паращенко - автор проекту «Безкоштовний спорт дітям у Дніпровському районі»; Олег Мельник - автор проекту «Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик»;  Олександра Посивнич - автор проекту «Соціальні послуги денного догляду для дітей з тяжкими порушеннями розвитку»; Катерина Макарчук - автор проекту «BIBLIO HUB» для людей з вадами зору»; Наталя Комаренко - автор проекту «Інклюзивна дитяча площадка»; Ольга Герасимчук - програмний директор «Радіо Київ 98 FM»; Сергій Бондар - співавтор проекту «Простір «Освітня асамблея»; Артем Харченко - співавтор проекту «#КиївЗаговоритьАнглійською»; Лев Левицький - співавтор проекту "Фестиваль молодіжних ініціатив "YouthDay".

Довідково. Третій рік поспіль у Києві активні кияни змінюють своє місто на краще, подаючи проекти на Громадський бюджет Києва. Понад 150 тисяч киян взяли участь у голосуванні за подані ініціативи. На Громадському бюджеті 2017 року було обрано 62 проекти-переможці, з яких 55 реалізовані. В ході Громадського бюджету 2018 року 141 проект став успішним. Реалізація триває спільно з командами проектів. Під час «круглого столу» автори успішних проектів-переможців презентують результати реалізації своїх проектів.

Підсумкові матеріали:

Найкращі практики громадського бюджету столиці презентували в Укрінформі

Найкращі практики громадського бюджету столиці, зокрема проект «Безкоштовний спорт дітям у Дніпровському районі», презентували в Укрінформі.

Презентація відбулася під час круглого столу, організованого Департаментом суспільних комунікацій КМДА. 

"Всі, хто розпочинав свої проекти для участі у громадському бюджеті Києва, ймовірно, мали сумніви - варто чи не варто, чи влада тільки поообіцяє кошти, чи зможе довести до завершення ці проекти... Але те, що ви зробили - мотивація і натхнення для інших, для тих, хто сумнівається. Ваші проекти - великий аргумент для долучення до громадського бюджету", - сказала заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко.

Автор проекту «Безкоштовний спорт дітям у Дніпровському районі» Олексій Паращенко розповів, що вдалось облаштувати безкоштовний спортзал для дітей.

Ініціатор іншого проекту, «Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик», Олег Мельник розповів, що фестиваль був задуманий як об'єднання талановитої молоді всіх регіонів України і континентів світу "у серці Київської Русі" на безкоштовній основі.

"Цього року фестиваль приурочений був до Дня Києва. Це повноцінні сім днів із приїздом, відїздом колективів у Києві, за участю київських колективів з конкурсами і різноманітними цікавими заходами для дітей. Цього року до нас приїхали колективи з Африки, Індії, країн Європи, Туреччини", - зазначив він.

Автор проекту «Фестиваль молодіжних ініціатив «YouthDay» Лев Левицький поінформувавв, що ініціативу реалізували у парку Шевченка 24 червня.

"Наш проект - фестиваль молодіжних ініціатив, який відбувається втретє, але цього року за підтримки бюджету участі... Цього року захід був інклюзивним, ми намагалися, щоб людям з інвалідністю було комфортно, зокрема наймали сурдоперекладачів для лекцій", - сказав він.

Третій рік поспіль у Києві активні кияни подають проекти на громадський бюджет Києва. Понад 150 тисяч киян узяли участь у голосуванні за подані ініціативи. На громадському бюджеті 2017 року було обрано 62 проекти-переможці, з яких 55 реалізовані. Під час громадського бюджету 2018 року 141 проект став успішним. Реалізація триває спільно з командами проектів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-