Англійська для співробітників центральних органів  виконавчої влади

Англійська для співробітників центральних органів виконавчої влади

Укрінформ
25 червня, 10:00 - Проведення розмовних клубів за участю носіїв англійською мови для співробітників центральних органів виконавчої влади.

Організатор: Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Учасники: Костянтин Ващенко - голова Національного агентства України з питань державної служби; Марія Богуслав - виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, автор проекту «Київ заговорить англійською» - переможця Громадського бюджету Києва-2018;  Бенжамін Емех-Лаз - викладач англійської мови, тренер розмовних клубів.

Довідково. Протягом двох місяців 4 000 державних службовців із понад 40 центральних органів виконавчої влади візьмуть участь у безкоштовних розмовних клубах за участю носіїв англійської мови.

Підсумкові матеріали:

У Києві для близько 4 тисяч держслужбовців проведуть розмовні клуби із вивчення англійської мови

Для близько 4 тисяч державних службовців центральних органів виконавчої влади у Києві в рамках проекту «Київ заговорить англійською» проведуть розмовні клуби для вивчення англійської мови. 

Про це повідомив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко під час презентації розмовних клубів в Укрінформі. 

«Сьогодні ми започатковуємо ще один проект у межах нашої співпраці. Він стосується проведення розмовних клубів за участю носіїв розмовної мови. Що таке розмовний клуб - це коли збираються люди, це не є власне навчання чи повторення якихось граматичних правил чи вправ, чогось подібного, а це спілкування, де носій англійської мови виступає модератором і може спрямовувати дискусію, скоригувати виступаючих з точки зору помилок, які вони допускають. Але ми розуміємо що саме спілкування з носіями мови є найбільш корисним для того, щоб відпрацьовувати, розуміти і мати можливість пізнавати не тільки таку класичну, а й розмовну мову. Є багато ідіом, правил, які не використовуються...  Мені здається, що це є додатковий ресурс, який піде на користь українським державним службовцям. І ми, як партнери цього проекту, заохотили і поінформували про це понад 40 центральних органів виконавчої влади, і ми очікуємо, що впродовж найближчих двох місяців близько 4 тисяч державних службовців зможуть долучитися до цього проекту, відвідати такі розмовні клуби», -  повідомив Ващенко.

При цьому, наголосив він, немає очікування, що за ці два місяців державні службовці вивчать мову, але це має стати додатковим стимулом приділити цьому увагу і потім серйозно сконцентруватися на покращенні своїх знань.

За словами виконавчого директора Асоціації інноваційної та цифрової освіти, автора проекту «Київ заговорить англійською» - переможця Громадського бюджету Києва-2018 - Марії Богуслав, «3606 киян віддали свої голоси і проголосували за цей проект, що дозволило нам посісти 4 місце з понад 800 проектів, які були подані на цей конкурс».

Вона додала, що наразі 37 тисяч державних службовців уже вивчають іноземну мову онлайн на платформі «Lingva Skills». 

«Наступні два місяці ми хочемо спрямувати всі наші зусилля та можливості для навчання 4 тисяч державних службовців, спільно з Національним агентством з питань державної служби. Це будуть розмовні клуби, які проводитимуть носії мов», - пояснила Богуслав.

Водночас викладач англійської мови, тренер розмовних клубів Бенжамін Емех-Лаз зауважив, що до розмовних клубів готується серйозно. 

«Прагну надати максимум можливостей для державних службовців України вільно спілкуватися англійською мовою. Це буде мій особистий внесок у розвиток України, яку я полюбив під час перебування у вашій чудовій країні», - сказав Бенжамін Емех-Лаз.

Як наголосив голова Національного агентства України з питань державної служби вимоги щодо володіння англійською мовою в законі стосуються лише високопосадовців - державних службовців категорії «А».

«Це державні секретарі, заступники керівників центральних органів виконавчої влади, керівники апаратів судів, тобто топ-менеджмент державної служби. Власне, вони найчастіше задіяні в міжнародних комунікаціях і для них володіння мовою є надзвичайно важливим», -  пояснив Ващенко.

За його особистими оцінками, не більше 30% державних службовців можуть стверджувати, що володіють іноземною мовою. 

Він нагадав, що відповідним законом «Про державну службу», який набув чинності 1 травня 2016 року всі кандидати на посади державних секретарів, керівників центральних органів виконавчої влади , їх заступників, інших посад вищого корпусу відтепер повинні володіти однією з мов Ради Європи - англійською чи французькою. 

«Був перехідний період 2 роки, тобто ця норма набула чинності з 1 травня 2018 року і ті конкурси, які були оголошені Кабінетом Міністрів після цієї дати, вже підпадають під цю нову норму закону. Зараз у нас оголошено конкурс на дві посади - першого заступника Державної міграційної служби та заступника Державної морської адміністрації. Так ті 6 кандидатів, які подалися на цю посаду, вже у п'ятницю складали цей тест. Для нас це був перший досвід. Один із кандидатів його не склав, решта - впоралися із більш-менш непоганим результатом», -  розповів Ващенко.

Він вважає, що Україна має йти до стандартів, які прийняті в країнах ЄС, відповідно - вищі посадовці повинні спілкуватися без перекладача, принаймні розуміти співрозмовника і підтримати тему розмови.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-