Фінал Ліги чемпіонів у Києві. Підсумки

Фінал Ліги чемпіонів у Києві. Підсумки

Укрінформ
30 травня 15.00 - Підсумки проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 у м. Києві 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Олексій Резніков - заступник голови КМДА; Василь Серватюк - перший заступник Голови Державної прикордонної служби України; Андрій Крищенко - начальник Головного управління Національної поліції м. Києва; Павло Рябікін - генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль»; Вадим Костюченко - перший віце-президент Федерації футболу України.

Коротко. Учасники прес-конференції розкажуть про кількість туристів, які відвідали Київ; кількість відвідувачів основних локацій фіналу; роботу правоохоронних органів та медиків, комунальних служб міста; очікування та реалії під час підготовки та проведення фіналу Ліги чемпіонів в цілому тощо.

Підсумкові матеріали:

Фестивальне містечко під час Ліги чемпіонів на Хрещатику відвідали 230 тисяч гостей 

Під час проведення у Києві Ліги чемпіонів УЄФА близько 230 тисяч осіб відвідали «Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 у м. Києві, повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков. 

«Фестивальне містечко за чотири дні від його відкриття до закриття, відвідало 230 тисяч людей. До прикладу, минулого року у Кардіффі «Фестиваль чемпіонів» відвідали близько 110 тисяч людей», - зазначив Резніков. 

Також за його словами, 15 тисяч вболівальників відвідали Контрактову площу, де відбувся публічний фінал матчу. 

Резніков зазначив, що під час проведення фіналів 180 готелів на 20 тисяч місць у Києві були повністю заповнені.

Крім цього, близько дві тисячі домоволодінь були запропоновані киянами фанатам безкоштовно.

Він зазначив, що міжнародний аеропорт «Бориспіль» прийняв більше 50 тисяч пасажирів, а міжнародний аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського» - понад 30 тисяч пасажирів.

До прибирання Києва після фіналу Ліги чемпіонів було залучено 1400 комунальників зі всього міста

До прибирання столиці після фіналу Ліги чемпіонів було залучено 1400 комунальників Києва. Найбільшу кількість сміття вивезено з Голосіївського, Печерського, Шевченківського та Подільського районів столиці.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 у м. Києві, повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Прибирання міста відбувалося в три хвилі під час перебування вболівальників. До ранку Київ був прибраний, а саме територія біля НСК "Олімпійський", два мітинг-поінта і Контрактова площа. Для прибирання на ділянках проведення Ліги чемпіонів було залучено комунальників зі всього міста", - сказав Резніков.

За його словами, найбільша кількість комунальників була сконцентрована в чотирьох районах міста.

"Голосіївський район - 206 осіб, вивезено 586 кубів твердих побутових відходів; Печерський район - 701 особа, вивезено 2390 кубів сміття; Шевченківський район - 318 осіб, вивезено 607 кубів сміття; Подільський район - 164 особи, вивезено понад 600 кубів сміття", - зазначив він.

"Тобто 1400 комунальників вночі працювали, щоб ми прокинулися в чистому місті", - додав він.

За медичною допомогою у день фіналу Ліги чемпіонів звернулися 26 іноземців 

У період проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 26 травня за медичною допомогою звернулися 32 особи, з них 26 - іноземців. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/2018 у м. Києві, повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков. 

"За даними Департаменту охорони здоров'я КМДА саме 26 травня зафіксовано 32 звернення до медиків, з них 26 - іноземці. Причини: легкі травми, а саме подряпини, забої, розтягнення і алкогольне сп'яніння. 18 з них були доставлені до лікарні, допомога всім була надана амбулаторно, госпіталізації не було в жодному з випадків", - сказав Резніков. 

Він зазначив, у місцях проведення заходів і по дорозі Київ-Бориспіль чергували 30 бригад екстреної медичної допомоги. 

У день фіналу Ліги чемпіонів аеропорт "Бориспіль" прийняв рекордну кількість пасажирів

У день проведення у Києві фінального матчу ліги чемпіонів УЄФА міжнародний аеропорт "Бориспіль" прийняв рекордну кількість пасажирів.

Про це під час прес-конференції в Укрінформ повідомив генеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Павло Рябікін, передає кореспондент агентства.

"26 травня, у день фіналу футбольної Ліги чемпіонів, "Бориспіль" прийняв 52 тисячі 599 пасажирів, що є абсолютним рекордом в історії існування аеропорту. Для порівняння: під час проведення Євро-2012 "Бориспіль" приймав до 38 тисяч пасажирів на добу", - сказав Рябікін.

За його словами, у день футбольного матчу додатково прибув 31 рейс з уболівальниками "Реала" - 6393 пасажири, 40 чартерних рейсів з фанатами "Ліверпуля" - 8822 уболівальники, 72 рейси ділової авіації (приватні джети), а також 3 рейси з офіційними делегаціями - король Іспанії, президент Габону та прем'єр-міністр Чехії.

"У той день аеропорт заробив понад 31 мільйон гривень чистого прибутку", - уточнив генеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-