Ліга чемпіонів: які виклики та можливості для України?

Ліга чемпіонів: які виклики та можливості для України?

Укрінформ
23 травня, 11.30 - Прес-конференція представників Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та Державного підприємства обслуговування повітряного руху України. 

Організатор: ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Учасники: Євгеній Дихне - перший заступник генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»; Дмитро Бабейчук - директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху України; Георгій Зубко - заступник генерального директора з комерційної діяльності та стратегічного розвитку ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль»; Микола Хлівний - заступник генерального директора з авіаційної безпеки ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Коротко. Учасники заходу представлять інформацію про готовність української авіаційної інфраструктури для обслуговування рекордної кількості футбольних фанів та літаків, які прибудуть 26 травня до Києва на фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

Спортивний захід стане унікальним для столиці та дасть змогу прийняти понад 12 тисяч відвідувачів протягом кількох днів. Це великий виклик для країни та її інфраструктури, адже перевезення буде забезпечено тільки одним офіційним видом транспорту - авіаційним.

Питання до обговорення: 

Які можливості відкриває Ліга чемпіонів для України?

Чи сприятиме така подія не лише розвитку туризму, а й просуванню бренду України в світі? 

Як забезпечити покращення репутації держави та комунікацій зі світом?

Підсумкові матеріали:

Аеропорт "Бориспіль" у день проведення фіналу Ліги чемпіонів обслужить вдвічі більше пасажирів

У день проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року міжнародний аеропорт "Бориспіль" додатково прийматиме 77 рейсів з 32 тис. пасажирів на борту.

Про це заявив перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Чим відрізняється проведення цього фіналу Ліги чемпіонів в Україні від багатьох аналогічних заходів в Європі? Тим, що жодний вид транспорту уболівальники крім авіаційного не використовуватимуть. Відповідно, все навантаження з обслуговування приїжджих іноземців на цей захід лягло на аеропорти. Аеропорт "Київ" приймає невелику кількість уболівальників, всі інші аеропорти не беруть участі. Все навантаження лягає на аеропорт "Бориспіль". 26 травня прилітає до нас 77 рейсів. Що зроблено в аеропорту? Головне, до цієї події ми запустили  в роботу термінал B. Саме в цьому терміналі планується обслуговування команди Real Madrid і вся логістика переміщення пасажирів розрахована таким чином, щоб у нас максимально не перетиналися потоки вболівальників Real Madrid, які обслуговуються в терміналі B, з потоками уболівальників англійської команди Liverpool, які обслуговуватимуться в терміналі D", - розповів Дихне.

Він також повідомив, про введення певних обмежень для рейсів, які прилітають.

"Перше це те, що всі пасажири, які прилітають, повинні  мати зачекінений зворотний виліт, тобто посадковий талон на зворотний виліт.

Друге, всі чартерні рейси прибувають до нас без багажу пасажирів. Ми не бачимо в цьому жодної проблеми для пасажирів", - сказав він.

Він також підкреслив, що термінал D має серйозні пікові навантаження вранці і ввечері.

"Ми маємо прийняти 26 числа основну частину чартерних рейсів, бізнес-рейсів до початку ранкового піку в ніч з 26 на 27... Сьогодні це виявилося реальною проблемою організувати таку кількість пасажирів. Треба розуміти, що у нас буде збільшення пасажиропотоку на 120%, тобто додатково на прильоті ми отримаємо близько 16 тис. пасажирів і відповідно на вильоті. Це досить велике навантаження з урахуванням того, що минулу добу ми закрили з пасажиропотоком 34 тис. пасажирів на добу. Тобто це ще плюс 32 тис. і це все ми маємо  забезпечити тими самими ресурсами", - сказав Дихне.

"Бориспіль" сподівається отримати понад 20 млн грн у зв'язку з прийманням уболівальників фіналу Ліги чемпіонів УЄФА

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує отримати більш як 20 млн грн прямих надходжень від авіаційної діяльності на час проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018.

Про це повідомив заступник генерального директора ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з комерційної діяльності і стратегічного розвитку Георгій Зубко під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Основні кошти аеропорт планує отримати від авіаційної діяльності. Від пасажирів, які прилетять додатково ми розраховуємо отримати 15-20 млн прямих надходжень від авіаційної діяльності. Також будуть задіяні ресторани, магазини Duty free - це принесе також додаткові мільйони гривень", - розповів Зубко.

Як відомо, вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок пройде 24 травня на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського (початок матчу о 19.00). Фінал чоловічої Ліги чемпіонів УЄФА відбудеться 26 травня на НСК "Олімпійський" (21.45).

На період обслуговування рейсів уболівальників до фіналу Ліги чемпіонів у "Борисполі" працюватиме потроєна кількість працівників Служби авіабезпеки

На період обслуговування рейсів уболівальників до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018 в міжнародному аеропорту "Бориспіль" з 26 по 27 травня задіють 500 представників Служби авіаційної безпеки, що втроє більше, ніж зазвичай, та понад 400 працівників правоохоронних органів. 

Про це повідомив заступник генерального директора з авіаційної безпеки ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Микола Хлівний під час прес-конференції в Укрінформі.

"Ми залучимо понад 500 представників Служби авіаційної безпеки, це потроєна кількість. Буде задіяно 28 пунктів контролю авіаційної безпеки, понад 400 працівників правоохоронних органів, 18 додаткових патрулів зі спеціально навченими службовими собаками", - розповів Хлівний.

Окрім цього, за його словами, в аеропорту оновили програмне забезпечення для системи відеоспостереження та додатково закупили 11 нових двопроекційних рентгено-телевізійних інтроскопів.

"Все це нам дозволить стверджувати, що наш пасажир буде перебувати в цілковитій безпеці", - наголосив заступник гендиректора, зазначивши, що всі заходи безпеки в аеропорту органічно поєднані з процесами обслуговування пасажирів та повітряних суден та є адекватними щодо рівня ризиків.

Як відомо, фінальні ігри Ліги чемпіонів у Києві відбудуться 24 і 26 травня.

Ryanair і аеропорт "Бориспіль" дотепер не погодили слоти - Євгеній Дихне

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" заявили, що час прильотів і вильотів деяких рейсів ірландського лоукоста "Ryanair " як і раніше не узгоджено. Водночас керівництво "Борисполя" упевнено, що консенсус буде досягнуто.

Про це заявив перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні єдиним підтвердженим слотом Ryanair є тільки напрямок - Берлін. Вони запитали на цьому тижні решту всіх слотів, там є слоти, які ми вважаємо конфліктними з погляду забезпечення за часом", - сказав заступник директора.

Дихне підкреслив, що компроміс щодо цих питаннях буде обов'язково досягнуто.

"Вестимемо діалог за можливістю зміщення їх плюс-мінус годину. Я думаю, ми обов'язково знайдемо з ними компроміс зі взаємодії і тоді про це оголосимо", - заявив він.

Водночасчас, Дихне не уточнив, які саме рейси є "проблемними" щодо часу вильоту-прильоту.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на гендиректора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна, ірландська авіакомпанія Ryanair і міжнародний аеропорт "Бориспіль" погоджували час на вильоти і прильоти рейса Київ - Берлін, узгодження інших напрямків повинно відбутися до кінця травня.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-