Укртрансбезпека. Виклики сьогодення і корупційні ризики

Укртрансбезпека. Виклики сьогодення і корупційні ризики

Укрінформ
6 квітня 13.00 - Виклики сьогодення і корупційні ризики

Спікер - Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк 

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті.

Коротко. Під час заходу йтиметься про питання ефективного функціонування Служби, як то напрацювання ініціатив з метою приведення нормативно-правової бази у відповідність з регламентами і директивами Євросоюзу, матеріально-технічне забезпечення та штатну укомплектованість.

Підсумкові матеріали:

Голова Укртрансбезпеки обіцяє посилити боротьбу з корупціонерами в очолюваному ним відомстві

Голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк запевняє, що боротьба з корупцією в очолюваному ним відомстві надалі посилюватиметься.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Ви вже знаєте, що вчора був затриманий працівник Укртрансбезпеки (на хабарі - ред.). З цими проявами ми боремося у нашій структурі, і хочу наголосити, що ми і далі будемо очищувати нашу службу від тих, хто має якісь корупційні ризики і прояви, тих, які не розуміють, що потрібно жити і працювати по закону. Ми таких людей будемо притягувати до дисциплінарної відповідальності і звільняти”, - сказав Ноняк.

Він поінформував, що з 2017 року було затримано близько 10 працівників Укртрансбезпеки за одержання хабарів, з початку цього року - вже троє осіб.

Ноняк також зазначив, що з метою виявлення корупціонерів в Укртрансбезпеці триває постійна співпраця з правоохоронними органами.

“Я на наступному тижні проведу розширену антикорупційну нараду, запрошу ряд силових підрозділів. Ми такі наради вже проводили, я бачу, що в цьому плані є ефективна робота і що потрібно знову провести таку нараду, щоб ми знову донесли нашим працівникам, що вони повинні забути за родинні зв'язки, “право дзвінка” чи щось подібне. Також ми запросимо ряд громадських організацій по відповідному антикорупційному спрямуванню на цю нараду”, - додав Ноняк.

Коментуючи ситуацію із затриманим посадовцем Укртрансбезпеки, якого викрили у Києві 5 квітня на вимаганні грошей за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення, Ноняк зазначив, що необхідно вдосконалювати законодавство щодо перевезень, аби уникати подібних випадків.

“Я неодноразово говорив, що потрібно змінювати нормативно-правову базу. Що я маю на увазі? Один із таких корупційних напрямків, і є затримані особи по відповідних напрямках, зокрема, це дозволи на міжнародні вантажні перевезення. Ми неодноразово зверталися до Мінінфраструктури з листами, і минулого року, і вже цьогоріч, для того щоб посилити відповідальність і унеможливити шанси для чиновника здійснювати ті чи інші корупційні прояви”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня у Києві посадовця Укртрансбезпеки викрили на системному вимаганні грошей за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Його затримали в одному зі столичних розважальних закладів під час отримання чергової частини хабара в розмірі 4,6 тисячі американських доларів.

Встановлено, що чиновник брав за документи від 100 до 500 доларів, у той час як їх офіційна вартість становить 49 грн.

Керівник Укртрансбезпеки вважає, що Омелян має особисто з ним обговорювати невдоволення його роботою, а не публічно 

Голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк вважає, що міністр інфраструктури Володимин Омелян має з ним особисто обговорювати невдоволення його роботою, а не публічно висловлюватися з цього приводу.

Про це Ноняк сказав у коментарі журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Знаєте, чвари повинні вирішуватися віч-на-віч, і якщо у міністра є претензії чи я йому не подобаюся, він мені повинен сказати особисто, і ми повинні з ним ці моменти обговорювати. А те, що він говорив публічно (про невдоволення роботою Ноняка - ред.)... Я хочу сказати, що мені абсолютно не соромно за нашу роботу. Наша робота є ефективна, вона приносить хороший результат для суспільства”, - заявив очільник Укртрансбезпеки.

Відповідаючи на запитання, чи подаватиме він до суду, якщо Кабмін задовольнить подання Омеляна щодо його звільнення, він сказав, що “не звик подавати до суду".

“Знаєте, я не звик подавати в суд, але я готовий конструктивно доповісти голові уряду і на уряді про свою діяльність”, - заявив Ноняк.

Як повідомлялося, у січні міністр інфраструктури Омелян висловив невдоволення роботою очільника Державної служби України з безпеки на транспорті Ноняка та зазначив, що не виключає кадрових змін у відомстві.

У кінці березня Омелян вніс подання до Кабінету міністрів про звільнення Ноняка.

Ноняк заявив, що в Укравтодорі його роботою задоволені

Голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк заявив, що в Державному агентстві автомобільних доріг України претензій до його роботи на займаній посаді не мають. Ноняк також підкреслив, що не мав зустрічі з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном щодо заяви останнього про зловживання на займаній посаді.

Про це заявив голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк у коментарі журналісту Укрінформу.

"Я скажу, що навіть після наради з Прем'єр-міністром, ми з міністром інфраструктури не спілкувалися. От декілька днів назад ми мали сідати з ним вирішувати всі ті питання, які нам поставив Прем'єр, то я їх вирішую особисто. Іду спілкуюсь з керівником Укравтодору, Нацполіцією, відповідними керівниками областей... Я не з Новаком, але його заступником спілкувався, і в нас є повне порозуміння для того, щоб ми будували площадки і здійснювали ефективно габаритно-ваговий контроль", - сказав очільник відомства.

Напередодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з телеканалів заявив, що має факти щодо зловживання Михайлом Ноняком на займаній посаді. 

"Два тижні тому я подав пана Ноняка на звільнення. Я неодноразово з ним проводив бесіди про його особисту, професійну поведінку і непрофесійну. У мене є достатньо фактів щодо його зловживання на своїй посаді. Всі наявні факти не дозволяють йому займати цю посаду. Відповідне подання я вніс до Кабінету міністрів і сподіваюся, що відповідне рішення буде прийнято", - сказав міністр.

У січні Омелян висловив невдоволення роботою очільника Державної служби України з безпеки на транспорті  Ноняка та зазначив, що не виключає кадрових змін у відомстві.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-