Великі дерева в тіні не ростуть. До 80-річчя В’ячеслава Чорновола

Великі дерева в тіні не ростуть. До 80-річчя В’ячеслава Чорновола

Укрінформ
11 квітня 12.00 - Презентація книги «Великі дерева в тіні не ростуть», присвяченої 80-річчю В’ячеслава Чорновола 

Організатор: Народний Рух України.

Учасники: Віктор Кривенко – голова Народного Руху, народний депутат України; Андрій Ніцой – автор ідеї книги; Дмитро Понамарчук – упорядник видання; Андрій Яловий – видавець; Володимир Кулеба, Едуард Гурвіц, Ельхан Нурієв, Олесь Шевченко, Олена Бондаренко, Роман Титикало, Марта Коломиєць-Яневська, Богдан Нагайло - автори.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували книгу до 80-річчя В'ячеслава Чорновола

Відбулась презентація книги "Великі дерева в тіні не ростуть", присвяченої 80-річчю В’ячеслава Чорновола.

Видання презентували в Укрінформі за підтримки Народного Руху України.

"Ми маємо про Чорновола кандидатські і докторські дисертації, з'явився десятитомник творів В'ячеслава Максимовича, численні публікації про нього. Але досі не було такої книжечки, яка би показувала Чорновола очима тих, хто з ним близько і тісно працював. І от брак саме такої суб'єктивної оцінки постаті лідера Народного Руху України якраз спонукала мене до того, щоб спробувати заповнити цю порожню поки що нішу", - розповів про книгу автор ідеї Андрій Ніцой.

За й огго словами, книжку погодився видати видавець Андрій Яловий власним коштом, упорядником книги став  прес-секретар В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук, а переднє слово до видання написав голова партії "Народний рух України" Віктор Кривенко.

"Я всім дякую за цю книгу, відмічу, це вже друга книга цього року, яку  було видано. Також ми видали підсумки "Чорноволівських читань", які ми відродили. І ми далі будемо такі проекти підтримувати, безумовно, збереження пам'яті - що вкрай потрібно для майбутнього", - додав Кривенко.

До видання увійшли 14 історій-спогадів про В'ячеслава Чорновола, співавторами видання стали Едуард Гурвіц, Володимир Кулеба, Марта Коломиєць-Яневська, Адам Міхнік, Ельхан Нурієв, Михайло Хейфец, Зянон Пазьняк та інші.

"В програмі і видавництва, і Руху є поширення цих презентацій, донесення книжки та ідей авторів до ширшого кола, тому невдовзі ми будемо повідомляти про наступні заходи", - зазначив Ніцой.

Організатори заходу вручили пам'ятні фотографії учасників прес-конференції з В'ячеславом Чорноволом у різні роки.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст, в 2000 році був удостоєний звання Герой України. У 1999 році трагічно загинув в автомобільній аварії. За офіційною версією, автомобіль Чорновола 25 березня 1999 року врізався в КамАЗ із причепом. Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці ДТП. Слідство впродовж років озвучує різні версії, але друзі і син загиблого Тарас Чорновіл переконані, що це було політичне вбивство.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-