Як впроваджується європейська система технічного регулювання в Україні

Як впроваджується європейська система технічного регулювання в Україні

Укрінформ
27 березня 11.00 - Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні (аграрний сектор, харчова промисловість, туризм)

Організатор: Сіверський інститут регіональних досліджень

Учасники: Ольга Квашук – менеджер європейської програмної ініціативи МФ «Відродження»; Тетяна Васильківська – експерт-радник з питань економіки, маркетингу, менеджменту, комплексного управління якістю (сільськогосподарський консалтинг); Тетяна Тимошенко  – голова Ради Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму України; Олексій Остапенко - заст. керівника Координаційної ради Української інноваційно-технологічної  платформи «Еко – Енерго – біоекономіки»; Марина Козловська - тимчасовий експерт з питань секторальної політики Проекту ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U); Людмила Чабак – директор проектів Сіверського інституту регіональних досліджень, кандидат філософських наук; Юрій Кабаков – директор Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості, кандидат технічних наук; Олександра Правдива – міжнародний економіст, інвестиційний консультант і аналітик, ключовий експерт ГО «Клуб економістів».

Довідково. Проект «Посилення участі громадськості в реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання» реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проекту «Громадська синергія» (http://www.irf.ua/programs/eu/civicsynergy).

Підсумкові матеріали:

Модернізація економіки України вимагає впровадження технічного регулювання - експерт

Модернізація української економіки та її переведення на європейські стандарти вимагає впровадження технічного регулювання.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала голова ради Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України Тетяна Тимошенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Модернізація української економіки та переведення економіки на європейські стандарти починається з технічного регулювання. Щоб перевести наші потужності на європейський рівень якості, ми повинні починати із запровадження стандартів якості, які відомі всьому світу. Україна за Угодою про асоціацію підписалася під впровадженням цих стандартів", - сказала експерт.

На її думку, в Україні є всі можливості відповідати тим критеріям, які висуває європейське середовище.

"З чого потрібно починати? У регіонах ми ставили перше питання: хто пройшов процедуру сертифікації? Дуже малий відсоток тих, хто обізнаний з цією темою. Спонукати кожного окремого підприємця запроваджувати стандарти у рамках його діяльності, напевне, не зручно. Він повинен зрозуміти, що працює у рамках системи. Ми запропонували створення системи впровадження кластерного методу об'єднання підприємств різних спрямувань", - розповіла Тимошенко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-