Інклюзивні  правоохоронні послуги. Підсумки пілотного проекту

Інклюзивні правоохоронні послуги. Підсумки пілотного проекту

Укрінформ
22 березня 11.00 - Розробка та впровадження навчальної програми для працівників нової поліції щодо покращення рівня спілкування та роботи із особами з інвалідністю

Організатор: Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді “ПАРОСТОК”.

Учасники: Сергій Решетов - експерт Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні; Сергій Максимов - т.в.о. начальника Управління забезпечення прав людини НПУ;  Заріна Маєвська - старший інспектор з особливих доручень УЗПЛ НПУ;  Ірина Саранча - керівник проекту, голова правління ГО "Паросток";  Світлана Ілініч - к. ф. н., заст. директора з науково-педагогічної роботи Вінницького інституту міжнародного університету розвитку людини «Україна»; Олена Смірнова - асистент керівника проекту.

Коротко. З вересня 2017 року ГО «Паросток» у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ України, Науково-дослідним інститутом МВС України, Вінницькою ОДА, ГУ Національної поліції у Вінницькій області, Управлінням патрульної поліції м. Вінниці, Вінницьким державним педагогічним університетом ім. М. Коцюбинського та Кам'янець- Подільським національним університетом ім. Івана Огієнка розпочали реалізацію проекту «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників нової поліції щодо покращення рівня спілкування та роботи із особами з інвалідністю» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Проект має на меті забезпечити людей з інвалідністю доступними правоохоронними послугами  шляхом формування відповідних фахових та комунікативних знань і навичок у працівників поліції. Підвищення кваліфікації працівників правоохоронної системи України відбувається завдяки впровадженню спеціальної навчальної програми.

Під час заходу буде презентовано стратегію забезпечення прав осіб з інвалідністю доступом до правоохоронних послуг.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували програму для поліцейських щодо поліпшення роботи з особами з інвалідністю

Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» презентувала навчальну програму для працівників поліції щодо поліпшення рівня спілкування та роботи з особами з інвалідністю.

Як повідомила під час прес-конференції в Укрінформі асистент керівника проекту Олена Смірнова, презентована програма стала результатом реалізації відповідного проекту, що ставив за мету забезпечити людей з інвалідністю доступними правоохоронними послугами шляхом формування відповідних фахових і комунікативних знань і навичок у працівників поліції.

«Загалом 27 працівників тренінгових центрів пройшли дводенний тренінг в рамках реалізації пілотного проекту та отримали сертифікат тренера. Це працівники з Київського, Вінницького та Хмельницького тренінгових центрів. Окрім того участь у проекті взяли понад 250 працівників поліції трьох регіонів, на яких ми апробували програму. Також 60 осіб стали відвідувачами курсів української жестової мови для поліцейських», -  розповіла Смірнова.

Утім, за її словами, під час реалізації проекту з інших регіонів почали надходити пропозиції долучитися до цієї програми. 

«Ми плануємо розширити програму і сертифікувати відповідних тренерів... Ми хотіли б, щоб подібна програма реалізовувалася в кожній області», -  зазначила асистент керівника проекту.

Вона додала, що презентовану програму необхідно підкоригувати і вдосконалити. 

«Ми хочемо її вдосконалити, а далі експериментально на базі Вінницького і Київського тренінгових центрів апробувати ще раз те, що ми доопрацюємо. Потім хочемо мультиплікувати досвід на інші області, а далі просити Міністерство внутрішніх справ, щоб таке навчання поліцейських було впроваджене в обов'язкове навчання», - сказала Смірнова. 

Керівник проекту, голова правління ГО «Паросток» Ірина Саранча зазначила, що готується  продовження проекту на основі набутого досвіду.

З вересня 2017-го до березня 2018 року ГО «Паросток» у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ, Науково-дослідним інститутом МВС, Вінницькою ОДА, ГУ Національної поліції у Вінницькій області, Управлінням патрульної поліції м. Вінниці, Вінницьким державним педагогічним університетом ім. М. Коцюбинського та Кам'янець-Подільським національним університетом ім. Івана Огієнка і за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні реалізовували проект «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників нової поліції щодо покращення рівня спілкування та роботи із особами з інвалідністю». 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-