Вивчай англійську швидко та комфортно. Запуск спецпроекту Lingva.Inform

Вивчай англійську швидко та комфортно. Запуск спецпроекту Lingva.Inform

Укрінформ
22 лютого 12.00 - Запуск спецпроекту Lingva.Inform (www.lingva.ukrinform.com)

Проект дасть змогу всім бажаючим щоденно і безоплатно отримувати цікаву та корисну навчальну інформацію для швидкого та комфортного опанування англійської мови в рамках реалізації проекту «#КиївЗаговоритьАнглійською».

Учасники: Олександр Харченко – генеральний директор "Укрінформу"; Станіслав Куценко – голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти України, начальник Головного управління юстиції в м. Києві; Марія Богуслав – виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, керівник Соціального проекту з вивчення іноземних мов «Lingva.Skills», автор проекту «#КиївЗаговоритьАнглійською».

Підсумкові матеріали:

Лише 7% українців володіють англійською - представник "Lingva.Skills"

В Україні лише 7% громадян володіють англійською мовою.

Про це сказала виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, керівник соціального проекту з вивчення іноземних мов "Lingva.Skills" Марія Богуслав на прес-конференції в Укрінформі.

“Статистика щодо знання мов дуже сумна в Україні. Ми усі прагнемо у Європу, вже відкриті кордони з ЄС, і ми хочемо побувати за кордоном, але при цьому тільки 7% українців може спілкуватися англійською хоч якось”, - сказала Богуслав.

За її словами, хоча переважна більшість громадян вивчала англійську мову у школі або виші, рівень її знання є низьким. "Якщо порівняти з країнами Євросоюзу, то там середній рівень по 50%, а у скандинавських країнах - 80-90% населення знають англійську мову, але вона не є рідною", - зауважила Богуслав.

Проект Lingva.Skills розпочав свою роботу у 2016 році. Завдяки підтримці уряду він вийшов на національний рівень, оголосив старт масової кампанії з вивчення англійської. Представники понад тисячі українських навчальних закладів долучилися до вивчення англійської мови на безкоштовній онлайн-платформі Lingva.Skills цього року. Курси проходять як школярі та студенти, так і вчителі, викладачі, науковці.

Укрінформ та Lingva.Skills започаткували спільний спецпроект з вивчення англійської

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» та проект «Lingva.Skills» презентували новий інноваційний безкоштовний ресурс Lingva.Inform (www.lingva.ukrinform.com), який дасть змогу всім охочим щоденно отримувати цікаву та корисну навчальну інформацію для швидкого опанування англійської мови.

Про це повідомив на прес-конференції генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

“Україна стає все більш відкритою для світу, ми все більше інтегруємося у міжнародний простір, і англійська мова стає не просто бажаним, а необхідним інструментом для кар'єри, саморозвитку”, - сказав Харченко.

За його словами, відтепер завдяки ресурсу велика кількість громадян зможе щоденно безкоштовно отримувати різноманітну інформацію для вивчення та вдосконалення англійської.

Як зазначив голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти, начальник Головного управління юстиції в м. Києві Станіслав Куценко, українцям у рамках проекту демонструватимуть фільми, надаватимуть можливість слухати пісні, працювати із цікавими навчальними матеріалами англійською мовою.

”Це будуть, з одного боку, розважальні матеріали, а з іншого - ретельно опрацьовані методистами, для того, щоб давати реальні знання мови, щоб люди починали говорити англійською невимушено і отримувати від цього задоволення”, - підкреслив Куценко.

Виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, керівник Соціального проекту з вивчення іноземних мов "Lingva.Skills" Марія Богуслав уточнила, що цей ресурс створено в рамках проекту "#КиївЗаговоритьАнглійською".

"З цього моменту всі, хто бажає, зможуть отримувати корисну інформацію у вигляді мотиваційних статей, відеороликів, граматичних коментарів, корисних фільмів, а також із трансляцією в телеграм-каналі на Lingva.Skills. На сайті також можна буде підписатися на розсилку та брати участь у безкоштовних заходах (розмовних клубах, семінарах, вебінарах , кінопоказах)", - сказала вона.

На Lingva.Inform всі матеріали розміщуватимуться у шести рубриках, які кожного дня тижня дивуватимуть відвідувачів корисною інформацією.

 “МОТИВАТОР” - понеділок: міститиме історії успішних людей, відео та статті про необхідність вивчення англійської, поради щодо швидкого самонавчання.

 “ДОПОМАГАТОР” - вівторок: лайфхаки та корисні поради щодо вивчення англійської, наприклад, як вчити слова, як почати говорити.

“ ГРАМАТОР" - середа: відповіді на запитання про найчастіші помилки у граматиці, лексиці, пунктуації, ідіоми та інші поради правильного мовлення.

 “РЕЛАКСАТОР” - четвер: вірші, пісні. Будь-які цікаві та корисні матеріали для поступового опанування англійської мови та закріплення знань.

“ОПИТАТОР” - п'ятниця: короткі опитування щодо вивчення мови.

“ФІЛЬМАТОР” - субота: фільми, короткометражки, відеоматеріали для цікавого та корисного проведення вихідних разом з Lingva.Inform.

“Наш проект безстроковий, ми не ставимо перед собою якісь рамки. Але якщо проект "#КиївЗаговоритьАнглійською" розрахований на рік, то сайт може продовжувати роботу і потім. Ми це зробимо, бо це не так складно”, - зазначила Богуслав.

За її словами, цілком імовірно, що вже найближчим часом в артхабі Укрінформу будуть проводитися різноманітні цікаві заходи, які також сприятимуть вивченню мови.

Проект Lingva.Skills розпочав свою роботу у 2016 році.

Завдяки підтримці уряду він вийшов на національний рівень, оголосив старт масової кампанії з вивчення англійської. Заради успішного входження в ЄС він має на меті безкоштовно допомогти оволодіти англійською всім українцям. Цьогоріч представники більше тисячі українських навчальних закладів приєдналися до вивчення іноземної на онлайн-платформі «Lingva.Skills». Курси проходять не лише школярі та студенти, а й вчителі, викладачі, науковці тощо.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-