До Дня опору Криму російській окупації

До Дня опору Криму російській окупації

Укрінформ
20 лютого 10.00 -  26 лютого - День опору Криму російській окупації

Організатори: Міністерство інформаційної політики України; Меджліс кримськотатарського народу.

Учасники: Еміне Джапарова – перший заступник міністра інформаційної політики України; Ескендер Барієв – голова Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу; Дмитро Карп - голова ГО «Автомайдан Київ»; Олександра Романцова - заступниця голови правління Центру Громадянських Свобод.

Коротко. Під час прес-конференції буде презентовано загальнонаціональну комунікаційну кампанію Міністерства інформаційної політики України, Меджлісу кримськотатарського народу, правозахисних та громадських організацій.

У рамках загальнонаціональної комунікаційної кампанії МІП буде проведено  IV міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору», фотовиставку та презентацію документального фільму про політичних в’язнів Кремля, бордову кампанію «Бранці Кремля», виготовлено брошуру «Бранці Кремля», відеоролик як соціальну рекламу.

Представники Меджлісу кримськотатарського народу та представники громадських організацій поінформують громадян про заходи, які присвячені 100-річчю загибелі видатного кримськотатарського політичного діяча Номана Челебіджіхана, та заходи, які присвячені кримському опору, у тому числі мітинг солідарності з громадянами, які проживають в окупованому Криму.

Підсумкові матеріали:

Міжнародний форум з проблем окупованого Криму: запланована робота на трьох рівнях

Одним з ключових заходів, запланованих Міністерством інформаційної політики України напередодні четвертої річниці окупації Криму, є міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору». Свою участь у ньому вже підтвердила німецький політик Ребека Хармс.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі розповіла перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Міжнародний форум вже став майданчиком для того, щоб консолідувати позицію державної влади, громадських діячів і міжнародного співтовариства. У рамках форуму пройдуть ці класичні три панелі", - повідомила Джапарова.

Перша панель, за її словами, збере практично всіх представників державної влади, зокрема, представників міністерств культури, освіти, соціальної політики, закордонних справ, офісу омбудсмена, прокуратури Криму і Представництва Президента України в АРК "для того, щоб послухати, що владою робиться для того, щоб інтегрувати Крим або зупинити окупацію".

Як наголосила перший заступник міністра, однією з цілей форуму у рамках цієї панелі є "комунікація держави і суспільства через ЗМІ".

Друга панель збере представників міжнародного співтовариства.

"Важливою є також міжнародна панель. Уже підтвердила свою участь у форумі пані Ребека Хармс, представник Німеччини і потужний адвокат української позиції у світі. Ми плануємо на цій панелі створення міжнародної платформи з деокупації Криму", - повідомила Джапарова.

На її думку, питання Криму періодично порушується, наприклад, після чергового обшуку, затримання або арешту людей, проте цього недостатньо, і потрібна "формалізована платформа, яка б на рівні керівників держав - друзів України підтримувала тему Криму".

"Це ключове питання, тому що російські зусилля спрямовані на те, щоб переглянути той мінімум політичний, який є (щодо Росії - ред.) - політику невизнання і політику санкцій, і для нас створення такої платформи є ключовим", - зазначила Джапарова, наголосивши, що важливість міжнародної панелі пояснюється тим, що "Росія активно працює саме з цією аудиторією".

Третя панель буде присвячена діяльності правозахисників, ситуації з правами людини. На форумі планується дати оцінку загальній ситуації в окупованому Криму і порушити питання - як Україна може допомогти родичам і сім'ям політв'язнів, "долі яких понівечені окупацією".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-