Держгеонадра підбиває  підсумки діяльності

Держгеонадра підбиває підсумки діяльності

Укрінформ
22 лютого 11.00 - Підсумки діяльності Держгеонадр за 2017 рік

Організатор: Державна служба геології та надр України.

Учасники: Олег Кирилюк - т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України; Христина Браіловська - начальник юридичного управління Держгеонадр; Ігор Тимошенко - заступник директора Департаменту дозвільної  та міжнародної діяльності, начальник відділу  з надання надр у  користування.

Коротко. Під час заходу буде оприлюднено Звіт про результати виконання Річного плану роботи Держгеонадр за 2017 рік.

Питання до розгляду:

Реалізація державної політики у сфері  геологічного вивчення та використання надр.

Виконання стратегічних цілей та завдань  Держгеонадрами за 2017 рік.

Підсумкові матеріали:

Держгеонадра планує з березня розпочати проведення аукціонів з продажу спецдозволів на видобуток вуглеводнів

Державна служба геології та надр України з березня 2018 року розпочне проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

"Я не бачу можливості надавати надра у користування без проведення відкритих аукціонів. За 9 місяців було підготовлено ряд ділянок, щодо яких було направлено запити на отримання погоджень. Держгеонадра отримали 70 відмов від органів місцевого самоврядування. Але у нас є ряд ділянок для проведення аукціонів", - розповів Кирилюк.

За його словами, у березні на зазначених ділянках буде проведена процедура оцінки впливу на довкілля, що є на сьогодні обов'язковою вимогою для продажу ліцензій.

"Після цього чи паралельно з цим будуть оголошуватися та проводитися електронні аукціони на видобуток вуглеводнів. Починаючи з березня раз чи два на місяць будуть проводитися оголошення про проведення аукціонів, а у червні-серпні будуть щомісяця проходити аукціони", - додав Кирилюк.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році не відбулося жодного електронного аукціону на отримання спецдозволів з видобутку вуглеводнів.

Держкомпанії втратили спецдозволи на видобуток вуглеводнів через невиконання екологічних норм - керівник Держгеонадр

НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" втратили спецдозволи на видобуток вуглеводнів через невиконання екологічних норм.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

"Щодо анулювання ліцензій "Нафтогазу", воно відбулося за рішенням суду за рішенням обласної ради. Обласна рада ухвалила рішення звернутися до Держгеонадр з рішенням про анулювання трьох спецдозволів через невиконання програми робіт і через незадовільну екологічну безпеку", - повідомив Кирилюк.

Він також розповів про спецдозволи ПАТ "Укрнафта".

"Є порядок видачі та продовження дії спецдозволів, який передбачає собою повноту сплати рентних платежів. Укрнафта має близько 12 млрд боргів по сплаті рентних платежів. Разом з тим, Укрнафті у 2018 році потрібно продовжити 27 спецдозволів. Укрнафта вчасно подала заявку дії, Держгеонадра вчасно подали заявку на погодження Мінприроди. Мінприроди у себе на комісії ухвалило рішення відмовити Укрнафті з причини відсутності будь-якої екологічної експертизи. Як тільки Укрнафта це виконає, отримає продовження", - зазначив керівник Держгеонадр.

За його словами, аналогічна ситуація склалася і з Укргазвидобуванням.

"Укргазвидобування у 2018 році має продовжити дію 37 спецдозволів. Вони також отримали відмову до проведення оцінки впливу на довкілля", - додав Кирилюк.

Водночас він запевнив, що Держгеонадра тісно спілкується з державними видобувними компаніями.

"Держгеонадра тісно спілкується з Укргазвидобуванням та Укрнафтою. Жодних претензій компанії не мають", - зазначив Кирилюк.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-