Хто й чому чинить тиск на представників столичної громади?

Хто й чому чинить тиск на представників столичної громади?

Укрінформ
5 лютого 9.00  - Заява депутата Олексія Новікова щодо тиску з боку корпорації ОККО та правоохоронних органів  на представників громади м. Києва

Організатор: Новіков Олексій Олександрович.

Учасники: Олексій Новіков - депутат Київради;  Сергій Машовець - голова ініціативної групи Дарницького району; Євгеній Крамаренко - адвокат.

Модератор: Сергій Бригадир.

Підсумкові матеріали:

Представники громади Києва виступають проти будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького

Представники громади міста Києва виступають проти будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького та заявляють про тиск, який здійснюється на них з боку забудовника.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив депутат Київради Олексій Новіков.

"Рік тому до мене звернулася громадськість з вулиці Ревуцького стосовно того, що вони хочуть розібратися чи законно перед їхніми вікнами здійснюється будівництво автозаправки "ОККО". Я зробив ряд депутатських звернень, ми отримали відповіді, в яких чітко було видно порушення нашого законодавства, а саме в рамках цільового призначення землі, в рамках відповідності цього будівництва до Генеральному плану міста Києва, також не була проведена екологічна експертиза", - сказав Новіков.

За його словами, з боку корпорації ОККО та правоохоронних органів на представників громади міста Києва, які виступають проти незаконної забудови по вул. Ревуцького, 8, здійснюється тиск.

"На мешканців почав здійснюватися тиск, насамперед намагалися з ними домовитися, підкупити, це не подіяло, далі почалися погрози "тітушок", почалася псування майна. Трьом активістам був здійснений арешт на їхні квартири. Були зіткнення з поліцією, яку громадськість просила про допомогу, для того щоб вони захистили їхні інтереси. Були факти побиття поліцією людей", - зазначив він.

Новіков повідомив, що на нього також здійснюється тиск. "На сьогоднішній день мене викликали на допит в поліцію, вручили повістку. Нам інсценують те, що це ми били поліцію, і в тому числі я. Це неправда. Ми не проти бізнесу, але кожен має слідувати закону. Ми повинні розбиратися в проблемі, сідати за стіл переговорів, але, на жаль, такого діалогу у нас ні з владою, ні з забудовником досі не відбулося", - наголосив він.

Водночас, як повідомив голова ініціативної групи Дарницького району Сергій Машовець, мешканцями була зареєстрована ініціатива з вимогою розірвання договору оренди між Київрадою та забудовником, а також присвоєння статусу скверу цій земельній ділянці.

Як повідомлялося, ввечері 4 жовтня 2017 року активісти партії «Національний корпус» і місцеві мешканці розгромили автозаправну станцію, яку вони вважають незаконною. На місці події на вулиці Ревуцького, що на масиві Позняки у Києві, також сталися сутички погромників із поліцією, яка спершу намагалася перешкодити руйнуванню, але потім відступила. За повідомленнями, потерпіли кілька людей із обох сторін.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-