Звернення учасників АТО щодо діяльності церков Московського Патріархату

Звернення учасників АТО щодо діяльності церков Московського Патріархату

Укрінформ
22 січня, 14.00 - Відкрите звернення учасників АТО до українського народу, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо антидержавницької діяльності на території України церков Московського Патріархату

Організатор: ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя». 

Учасники: Олег Коломоєць – Голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя»; Олександр Дяченко – громадський діяч; Микола Колесник – куратор 40 батальйону «Кривбас»; Тетяна Деркач – публіцист-релігієзнавець; представники козацьких організацій Запорізької області; представники учасників АТО Львівської, Чернігівської, Дніпропетровської та інших областей України.

Коротко.  Організатори заходу заявляють, що від початку російської агресії проти України Українська Православна Церква, що підпорядкована Московському Патріархату, виявляє свою антиукраїнську та антидержавницьку  позицію. Бійці переконані в тому, що події у прифронтовій Запорізькій області є свідченням злочину проти життя та здоров’я громадян України, відверто направлені на дестабілізацію ситуації в державі. Ветерани АТО закликають припинити діяльність на території України Української  Православної  Церкви, що підпорядкована Московському Патріархату, як такої, що має екстремістський характер та здійснює діяльність, спрямовану на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Підсумкові матеріали:

Олег Коломоєць – Голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» - проголосив Звернення:

«Від початку Російської агресії в бік України Українська Православна Церква, що підпорядкована московському патріархату неодноразово, майже неприховано, проявляла свою антиукраїнську та антидержавну позицію.

Ми добре пам’ятаємо, діяльність служителів московського патріархату протягом 2014 – 2017 років, що порушує принципи суверенітету Української Держави:

Під прикриттям церков МП починалась анексія Автономної республіки Крим. Саме з допомогою священиків МП в Крим заходили Гіркін та інші агенти Москви зі своїми бойовиками.

В церквах МП переховувались російські озброєні бойовики на Донбасі таким чином під прикриттям церков МП розпочалась війна проти Українського Народу.

Позиція священнослужителів МП була чітко проявлена у Верховній Раді України відмовою встати та вшанувати українських воїнів, загиблих в зоні АТО. Чим було проявлене зневажливе ставлення до захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Священики МП систематично відмовляються відспівувати загиблих на Донбасі при захисті державного суверенітету українських військовослужбовців.

Регулярно та публічно служителі церкви МП називають «братовбивством» святий обов’язок громадян захищати Україну від агресора.

Перелічені факти є публічними та загальновідомими.» (повний текст Звернення на сторінці facebook Community Organization Стоп РПЦ в Україні)

Юлія Дунданова – ветеран 37-го ОМПБ, м.Запоріжжя: «Проблема дуже болісна та образлива. Поки наші чоловіки й жінки, котрі зараз на фронті захищають незалежність і суверенітет нашої країни, - представники організації, що підпорядкована центру управління країни-агресора, дозволяють собі принижувати честь і гідність наших українських матерів та Воїнів АТО. Заради чого ми воювали!? Щоб ті люди, котрі розв’язали цю війну, встановлювали свої правила навіть нашого повсякденного соціального життя!?».

Лана Корольова – представник ГО «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини»: «В наших Чернігівських церквах, які належать УПЦ МП йдуть молитви «за здравіє, довге життя і побєду Путіна», то не секрет».

Анатолій Гайдамака – народний художник, м.Київ: «Дивно, що Києво-Печерську Лавру будував Мазепа, а займає Московський Патріархат, який кожного дня читає анафему за Мазепу. Оце дивно».

Антон Сосницький – Голова ГО «Антикорупційний блок учасників АТО», м. Харків: «Московський патріархат – це структура трансформована зі структури КДБ і зараз вона є її нащадком. Єдиною метою якої є підсилення впливу на населення задля кращої керованості. Це однозначно деструктивний вплив країни-агресора на нашу державу - в кожному місті, в кожній області. По суті, тримає під контролем душу нашого українського народу. Це несе реальну небезпеку державі і в цілому її існуванню в майбутньому.

Наша ГО займається розслідуваннями: схеми контрабанди, конвертаційні центри – чим церква МП живе матеріально.»

Тетяна Деркач – публіцист-релігієзнавець, м.Київ: «При кожній єпархії МП створені захисні організації або ж вони співпрацюють з такими організаціями, до складу яких входять представники ОПГ. Вважаю, що держава має довести, що не є інструментом лобіювання інтересів московського патріархату. Треба розслідувати всі факти антидержавної діяльності МП, вони всі відомі.»

Павло Муравейко – Голова ГО «Всеукраїнський Союз ветеранів АТО Чернігівського округу»: «Є приклади по захопленню історичних пам’яток, які є на балансі держави, на балансі ОДА, на балансі облрад. В 2016 році священики київського патріархату з Козельця звернулися до нашої ГО, оскільки відчувають підтримку ветеранів війни з Росією. Відчувають підтримку людей, які вже більш свідомо відносяться до негативної пропаганди іноземних держав, щоб все ж таки захистили архітектурну пам’ятку. МП з 2009 року намагається всіляко приватизувати цю пам’ятку: ніби роблять ремонти, вкладають кошти. Окольними путями доходять до приватної власності. МП дуже жорстко планомірно завойовує нові території. І всі церкви, які будуються, оформлюють як приватну власність. Тобто це вже не власність громади, держави, це вже їхня приватна власність. МП – це ракова пухлина, яка постійно розповсюджується, підтримуючи війну проти України.

В селах, де є тільки одна церква на 3-4 села, вояку, який повертається в труні додому, не відспівують. Пояснюють родичам, що він не Герой, і його відспівувати не будуть. Це проблема серйозна і потребує термінового нашого впливу».

Сергій Бригадир – командир роти «Архангела Михаїла»: «Хочу привернути увагу правоохоронних органів і державної машини. Щоб дали правову оцінку діяльності представників МП під час окупації Криму і окупації деяких районів Луганської і Донецької областей: коли представники МП блокували військові частини ЗСУ, Нацгвардії; коли зупиняли колони українських військових під час окупації російськими військовими нашої землі. Чому представники місцевих рад, мери міст України не реагують на самозахвати, які посилились в інтересах МП представниками МП?!»

Андрій Авдєєнко – історик, громадський діяч, м.Київ: «Якщо російська церква володіє душами українців, то Росія буде керувати Україною. Нам потрібно кардинально змінити ситуацію. Визнати її політичною партією цю московську єпархію. І закрити її в Україні назавжди.»

Олег Коломоєць – Голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя»: «УПЦ МП тотально звикла до безкарності, ми щодня з цим стикаємось. Після того, що трапилось у Запоріжжі, таке нелюдське ставлення до дитини московських священників, коли бойовики запорізької єпархії МП побили атовця, ми не змогли стояти осторонь. І коли ми зрозуміли, що така ситуація відбувається по всій Україні, вирішили системно звертатися до органів влади. Для цього ми будемо збирати та відслідковувати всі факти порушень і подавати запити до правоохоронних органів. Ми маємо координуватись та об`єднати зусилля задля перемоги! Славний український народ гідний того, щоб молитися в своїй православній церкві».

Організаії, які підтримують Звернення

ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя», ГО «Антикорупційний блок учасників АТО», м. Харків,

ГО «Всеукраїнський Союз ветеранів АТО Чернігівського округу», ГО «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігіщини», ГО «Вінницька Асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО», ГО «Відродження життя після АТО», ГО «Запорізьке обласне об'єднання інвалідів та ветеранів АТО»,

ГО «Народна Самооборона Запорізької області», ГО «УБД «ЩИТ», ГО «Національна безпека України»,

ГО «Запорізький антитерористичний центр», Всеукраїнське об'єднання «Ветерани за Україну», Запорізьке обласне об'єднання інвалідів та ветеранів АТО, Запорізьке обласне об'єднання «Соціальна допомога»

Ветерани АТО систематизують факти антидержавницької діяльності московського патріархату за адресами:

м.Запоріжжя, пр.Соборний 152, оф. 215, ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя»

facebook Community Organization Стоп РПЦ в Україні

facebook Oleg Kolomoets, Товариство ветеранів АТО Запоріжжя

тел.098 2454433,

e-mail tov-zp@ukr.net

vip.kolomoec6117@gmail.com

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-