Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і переспективи

Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і переспективи

Укрінформ
26 грудня о 13.00 - Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і переспективи.

Організатор: Міністерство інформаційної політики.

Учасники: Еміне Джапарова - заступник міністра інформаційної політики України; Юлія Каплан - експерт-аналітик, головний консультант НІСД; Олександр Бригінець - народний депутат України; Дмитро Ткаченко - радник міністра інформаційної політики України; Роман Шутов - виконавчий директор “Детектор Медіа”; Оксана Романюк - виконавча директорка Інституту масової інформації; Світлана Єрьоменко - виконавча директорка Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Підсумкові матеріали:

Кіно відіграє важливу роль у гарантуванні інформаційної безпеки України - Джапарова

Мінінформполітики і надалі активно підтримуватиме українське кіно, оскільки цей вид мистецтва є одним із ключових у сфері гарантування інформаційної безпеки держави.

Про це заявила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джепарова на презентації в Укрінформі аналітичної доповіді “Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і перспективи”.

"Не секрет, що одним з найефективніших інструментів впливу на свідомість та ідентичність людини є кіно, художні стрічки та документальні. Талмуди та книжки мало хто читає сьогодні. Тому без кіноідустрії інформаційної безпеки не буде. Міністерство є одним з активних адвокатів підтримки саме українського кіно", - наголосила вона.

У цьому контексті посадовець зазначила, що наступного року українці зможуть ознайомитися з циклом передач "Люди українського Донбасу", знятого у 2017 році. Крім того, з режисером стрічки "Кіборги" Ахтемом Сейтаблаєвим обговорюється можливість створення серіалу на військову тематику.

"Сьогодні ми маємо результат, що більше 40 стрічок (вийшло) протягом року, українських стрічок, які підтримують державу - це і є ознака того, що ми правильно рухаємось", - наголосила Джапарова.

У межах презентації аналітичної доповіді заступник міністра представила звіт щодо роботи Міністерства інформаційної політики в напрямку інформаційної реінтеграції Донбасу у 2017 році.

Понад 40% опитаних на не підконтрольних Україні територіях жителів вважають, що в Україні йде громадянська війна - опитування

44% опитаних українців на не підконтрольних Україні територіях вважають, що в Україні йде громадянська війна. 

Про це йдеться в презентації аналітичної доповіді "Стан інформаційного простору Донецької області: виклики та перспективи" від ГО "Аналітичний центр "Фабрика думки "Донбас" у стінах Укрінформу.

"В тому числі дослідження показало, що 28% опитаних жителів не підконтрольних Україні територій бояться процесів реінтеграції", - додав виконавчий директор ГО Дмитро Ткаченко.

Також за результатами дослідження 26,6% опитаних українців на непідконтрольних територіях вважають, що саме Київ зриває Мінський процес.

Серед головних проблем, які потребують розв'язання в контексті стану інформаційного простору в Донецькій області, експерти зазначили: покриття українським телерадіомовленням непідконтрольних територій Донецької області; усунення "білих плям" на підконтрольній території Донецької області; нейтралізація мовлення заборонених телеканалів із боку непідконтрольних територій; створення належного контенту для жителів підконтрольних та непідконтрольних територій.

Соціологічні опитування проведено на замовлення Аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" українським офісом міжнародного дослідницького агенства IFAK Institut з 30 травня по 12 червня 2016 року методом особистого (face-to-face) інтерв'ю. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-