Фінансування ворога. Які горілчані компанії помічено у співпраці з окупантами?

Фінансування ворога. Які горілчані компанії помічено у співпраці з окупантами?

Укрінформ
22 грудня 13.15  - "Фінансування тероризму горілчаними компаніями" 

Організатор: Професійна спілка військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій,  учасників АТО та поліцейських.  

Учасники: Олександр Маматов - голова профспілки військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій,  учасників АТО та поліцейських;   Віталій Баранов - в. о. командира 90-го батальйону (брав участь в обороні Донецького аеропорту); Ігор Павленко - представник Правого сектору.

Коротко. Учасники АТО, активісти  планують оприлюднити докази діяльності українських горілчаних компаній на окупованих територіях  у ОРДЛО та в Криму. Через таку діяльність, на їхню думку, ці компанії причетні до суспільно небезпечних злочинів, визначених статтею  258-5 Кримінального кодексу України про фінансування тероризму.

Представники спілки стверджують, що в торговельних мережах Луганська та Донецька продукція  ряду виробників вільно продається із так званою акцизною маркою невизнаних самопроголошених "республік", чия діяльність кваліфікується як діяльність терористичних організацій. Наявність марок терористів, стверджують ініціатори, свідчить про сплату податків на території ЛНР/ДНР  та фінансову підтримку терористичної діяльності.

Підсумкові матеріали:

Профспілка військовослужбовців-учасників АТО заявляє про діяльність українських горілчаних компаній на окупованих територіях Донбасу та в Криму   

Професійна спілка військовослужбовців - ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та поліцейських заявляє, що має докази діяльності українських горілчаних компаній на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова профспілки Олександр Маматов. 

Він назвав один з відомих брендів і сказав, що горілка під цим брендом  "...продається у Луганську, Донецьку, у Сімферополі". 

"Конкретні чеки є, що її там купували, і там вказано, що виробник - місто Запоріжжя. Але як вона туди потрапляє - тут у мене є багато питань до наших Прикордонної служби, Фіскальної служби, до Служби безпеки України і до НАБУ", - сказав Маматов. 

За його словами, члени профспілки мають намір звернутися до правоохоронних органів, до ДФСУ, до НАБУ, до громадськості, аби вони нарешті узялися за це питання. "Крім того, ми будемо пропонувати суспільству не купляти продукцію цих виробників",  - додав Маматов. 

Учасники прес-конференції стверджують, що в торговельних мережах Луганська та Донецька продукція ряду виробників вільно продається із так званою акцизною маркою невизнаних самопроголошених "республік", чия діяльність кваліфікується як діяльність терористичних організацій. Наявність марок терористів, стверджують вони, свідчить про сплату податків на території "ЛНР/ДНР" та фінансову підтримку терористичної діяльності. 

"На жаль, не тільки горілчані вироби є там. Багато брендів продуктових, промислових товарів продовжують постачати товари і мати торгівлю через офшорні компанії", - сказав представник Правого сектору Ігор Павленко. 

На переконання учасників прес-конференції, через таку діяльність ці компанії причетні до суспільно небезпечних злочинів, визначених статтею 258-5 Кримінального кодексу України про фінансування тероризму. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-