"Мій тато - Герой!". Чому ФК "Шахтар" відмовився вшанувати героїв АТО разом з їхніми дітьми?

Укрінформ
30 листопада, 14.00 - Чому ФК "Шахтар" відмовився вшанувати  героїв АТО разом з їхніми дітьми?".

Організатор: ВГС "Федерація футболу учасників АТО".

Учасники: Руслан Руденко - президент федерації футболу учасників АТО, голова Правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!"; Віктор Толочко - полковник, командир Батальйону імені генерала Кульчицького, голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України; Дмитро Андрющенко - керівник дивізіону "Північ" Федерації футболу учасників АТО; Олександр Скляр  - віце-президент Федерації футболу учасників АТО; Анатолій Мартинюк - ветеран АТО "Аквіла" (СБУ); Сергій Кріль - ветеран АТО "Київський авангард" (ЗСУ); Юрій Вінтоненко - ветеран АТО "SB –Team" (СБУ); Руслан Кучук - заступник голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Мирослав Гай - керівник Благодійного фонду "МИР і КО"; Діана Макарова - керівник ГО "ФОНД Діани Макарової"; керівники волонтерських та громадських об'єднань України учасників АТО. 

Підсумкові матеріали:

“Шахтар” має вибачитися за інцидент із футболками — голова об'єднання учасників АТО

Керівництво ФК  “Шахтар” має публічно вибачитися за заборону дітям учасників АТО виходити на поле у футболках з написом “Мій тато – Герой!” під час матчу 17-го туру української Прем’єр-ліги (УПЛ) 25 листопада.

Про це  заявив на  прес-конференції в Укрінформі голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “Українці-разом!” Руслан Руденко.

“Як і Федерація футболу учасників АТО, ми не дозволимо принижувати гідність наших побратимів, і тим більше дітей. Тому ми чітко заявили, що в цій ситуації ФК “Шахтар” має публічно вибачитися перед дітьми учасників бойових дій і учасниками бойових дій за це, за їх словами, непорозуміння. Якщо це якесь  непорозуміння — то просто  вибачтесь, що ж  тут складного”, - сказав він.  

Руденко закликав  усіх учасників бойових дій та всіх українців звернути пильну увагу на ситуацію з вибаченнями “Шахтаря” та слідкувати за тим, щоб вони відбулися. “Якщо скажуть “вибачаємося”, то ми зупиняємо акцію, бойкотування”, - сказав він.

За  словами Руденка, також багато питань є до ФФУ  “як організації, якій держава делегувала право розвивати футбол,  чому вона не може знайти порозуміння з учасниками  АТО”.

Зі свого боку, голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України Віктор Толочко заявив, що інцидент із небажанням “Шахтаря”  долучитися до акції на підтримку ЗСУ не є простим непорозумінням. За його словами, подібна відмова підтримувати учасників АТО з боку ФК “Шахтар” —  “уже не вперше”.

Як повідомлялося, Федерація футболу учасників АТО і Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “Українці-разом!” вже кілька турів УПЛ проводять Всеукраїнську благодійну акцію на підтримку учасників бойових дій та членів їх сімей – “Мій тато — Герой!”. В рамках акції команди виходять на поле з дітьми воїнів АТО і одягають футболки “Мій тато — Герой!”

Першими до цієї акції долучилися футбольні клуби “Динамо” (Київ) та львівські “Карпати”, потім — рівненський “Верес”, кропивницька “Зірка”, полтавська “Ворскла”, луганська “Зоря”, кам’янська “Сталь”, одеський “Чорноморець”, донецький “Олімпік”, ФК “Олександрія” та ФК “Маріуполь”. 

Перед матчем УПЛ “Олімпік” - “Шахтар” 25 листопада акцію було зірвано через демарш керівництва “гірників”. За версією Федерації футболу учасників АТО,”Шахтар” в ультимативній формі відмовився одягати футболки акції. 

За версією клубу, вони вбачають в акції лише піар-хід певних сил в українському футболі.  Також у “Шахтарі” заявили, що вони не отримували дозволу на організацію акції “Мій тато – Герой!” від української Прем'єр-ліги, тому і не приєднались. 

Зауважимо, що відсутність дозволу від УПЛ не стала перешкодою приєднатися до акції решті одинадцяти клубів ліги. Справа в тому, що Федерація футболу учасників АТО запрошувала взяти участь у акції напряму, без посередництва ФФУ і УПЛ. А "Шахтар" виявився єдиним клубом, який не відповів на запрошення.

29 листопада гравці "Шахтаря" вийшли на матч 1/4 фіналу Кубка України проти "Вереса" у патріотичних футболках - з написом "26 років. Пишаємось" і знаком Збройних сил України. Ця акція присвячена Дню збройних сил України, який, втім, буде відзначатися лише через тиждень - 6 грудня. Ініціювала акцію ФФУ, яка проводить Кубок України. 

Напередодні матчу у гравців "Шахтаря" відбулася жорстка розмова з ультрас у Харкові. Ті вимагали від футболістів пояснити причини відмови від акції "Мій тато - Герой!".

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-