Об'єднання заради збереження. Громади на захисті історичної спадщини

Об'єднання заради збереження. Громади на захисті історичної спадщини

Укрінформ
24 листопада, 11.00 - Сила громад: українські міста об'єдналися для захисту історичної спадщини.

Організатор: Громадська організація "Андріївсько-Пейзажна ініціатива".

Учасники: Наталія Новак - депутат Верховної ради України; Богдан Кожушко - голова Громадської ради при Мінкульті, заступник голови УТОПІК; Марина Соловйова - голова ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива"; Зоряна Іванків - представник громади м.Львів; Лідія Анціперова - представник громади м.Чернівці; Максим Катаржук - представник громади м.Одеса.

Підсумкові матеріали:

Громади міст об’єднуються для захисту історичної спадщини

Представники громад Львова, Чернігова, Чернівців, Києва, Одеси підписали угоду про створення мережі захисників культурної спадщини.

Про це на прес-конференції «Сила громад: українські міста об'єдналися для захисту історичної спадщини» в Укрінформі сказала голова Громадської організації "Андріївсько-Пейзажна ініціатива" Марина Соловйова.

«Сьогодні ми зібралися тут для того, щоб об’єднати наші зусилля... створити мережу захисників культурної спадщини і зробити так, щоб нас почули всі: суспільство, Верховна Рада України, Міністерство культури, і зробити так, щоб наша культура була захищена», - наголосила вона.

Богдан Кожушко, голова Громадської ради при Міністерстві культури, підкреслив,  що ідея об’єднання громад основних історичних міст: Львова, Чернігова, Києва, Одеси і Чернівців підтримується на рівні Міністерства. При цьому він зазначив, що у цих  містах, зосереджена найбільша кількість  пам’яток культури, збереження яких потребують  спільних зусиль громад за допомогою і центральних органів влади. Він додав, що актуальним є питання номінування нових пам’яток культури до списку ЮНЕСКО.

«Вчора було підписано об’єднання громад. В кожному місті є свої великі проблеми. Я сподіваюся, що організації, яка буде утворена з допомогою нашої громадської ради і користуючись нашими добрими відносинами із керівництвом Міністерства культури... вдасться по кожному місту скласти якийсь план і його реалізовувати», - сказав Кожушко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-