Вивчення організацій громадянського суспільства столиці. Презентація результатів дослідження

Вивчення організацій громадянського суспільства столиці. Презентація результатів дослідження

Укрінформ
24 листопада, 11.00 - Презентація результатів дослідження "Вивчення організацій громадянського суспільства м. Києва".

Організатор: Київська міська державна адміністрація.

Учасники: Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій; Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Марина Чернишова - начальник управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків секретаріату Київської міської ради; Любов Паливода - президент Благодійного фонду "Творчий центр "ТЦК"; Ольга Озерна - співробітник проекту Розвиток громадянського суспільства Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Володимир Кебало - керівник проекту "Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень" офісу Ради Європи в Україні; депутати Київської міської ради, керівники структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, районних в місті Києві державних адміністрацій, представники зацікавлених організацій громадського суспільства.

Довідково. Дослідження проводилося експертами Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні - представниками громадської організації "Лабораторія досліджень ТЦК" протягом травня-вересня 2017 року на замовлення та за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Підсумкові матеріали:

Найбільше у Києві ОГС зареєстровано в Шевченківському та Печерському районах - дослідження

Найбільша у Києві кількість організацій громадянського суспільства (ОГС) зареєстрована в Шевченківському та Печерському районах столиці. 

Такі результати дослідження оприлюднила на прес-конференції в Укрінформі президент Благодійного фонду "Творчий центр "ТЦК" Любов Паливода. 

"Найбільша кількість ОГС зареєстрована в Шевченківському - 1847 - та Печерському -1462- районах. Найменша кількість у Деснянському районі - 529", - сказала Паливода.

Згідно з результатами дослідження найбільша кількість ОГС зареєстрована в 2015 та 2016 роках. Здебільшого громадські організації працюють у ткаих секторах, як вирішення питань дітей і молоді (38%), вирішення соціальних питань (32%) та права людини (27%). 

"Найбільш поширеними видами діяльності серед респондентів є захист прав та представлення інтересів, який обрали 41% опитаних ОГС, поширенням інформації займаються 31% організацій, а освітянську та благодійну діяльність обрали 29% респондентів", - зазначила Паливода. 

За її словами, отримані дані свідчать, що головними причинами створення ОГС є бажання допомогти іншим та можливість вплинути на розвиток суспільства. 

Дослідження проводили експерти Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні - представники громадської організації "Лабораторія досліджень ТЦК" протягом травня-вересня 2017 року на замовлення та за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА. 

Як зазначила директор Департаменту Марина Хонда, метою дослідження було визначити дієвість громадських організацій Києва, зіставити їх статистичну кількість з реальною діяльністю по місту та отримати об'єктивну інформацію щодо їх юридичної діяльності.

"Я дякую представництву Ради Європи в Україні, за те, що ми розпочали спільний проект щодо розвитку громадянського суспільства в місті Києві. Я сподіваюся, що це перший крок, який покладе основу для того, що ми будемо змінювати наші програми і змінювати підходи щодо співпраці з громадськими організаціями. Таке дослідження проводилося вперше за підтримки міської адміністрації", - зазначила Хонда. 

Вона додала, що київська влада просила під час дослідження закцентувати увагу саме на зареєстрованих громадських організаціях, які є в офіційному реєстрі міста Києва.

Представниця КМДА повідомила, що наступного року вперше відбудеться конкурс серед громадських організацій, кошти на це вже передбачені у міському бюджеті. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-